ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ  ΓΙΑ ΤΟΝ  ΑΓΩΝΑ ΠΑΙΔΙΩΝ

Στον Αγώνα Παιδιών συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες της Ε' και ΣΤ' Τάξης Δημοτικού, και είναι γεννημένοι/ες το 2010 και 2011.

Επιτρέπεται στους δρομείς η συμμετοχή σε δυο αγωνίσματα (10χλμ και 5 χλμ) ,εκτός από τα παιδιά που γεννήθηκαν το 2010, στα οποία επιτρέπεται η συμμετοχή σ' ένα μόνο αγώνισμα.

Ο Αγώνας Παιδιών είναι απόστασης περίπου 1000μ. Στον Αγώνα Παιδιών δεν υπάρχει χρονομέτρηση και ως εκ τούτου δεν ανακοινώνονται αποτελέσματα και κατάταξη τερματισάντων. Σκοπός του αγώνα είναι η χαρά της συμμετοχής και του τερματισμού για όλα τα παιδιά που συμμετέχουν. Νικητές είναι όλοι όσοι συμμετέχουν και τερματίζουν τον αγώνα. Αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής δίνεται σε όλα τα παιδιά που θα τερματίσουν τρέχοντας ή βαδίζοντας τη διαδρομή.


ΚΕΝΤΡΟ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΥΛΙΚΟΥ

Οι κηδεμόνες των παιδιών, ή τα παιδιά με απαραίτητη τη συνοδεία των κηδεμόνων τους, παραλαμβάνουν τον αριθμό συμμετοχής τους και το απαραίτητο υλικό για τον αγώνα από το Κέντρο Εγγραφών της διοργάνωσης, το οποίο φιλοξενείται στο Παγκρήτιο Στάδιο το Σάββατο 9 Απριλίου: 10.00 - 20.00

Η είσοδος στο Κέντρο Εγγραφών θα είναι εφικτή ΜΟΝΟ σε

Μη εμβολιασμένους ενήλικους (18 ετών και άνω) με PCR εντός 72 ωρών ή Rapid Test* εντός 48 ωρών από την ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα, με εξαίρεση όσους προσκομίζουν έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ 

  • Μη εμβολιασμένους ανήλικους συμμετέχοντες (κάτω των 18 ετών) με επίδειξη self test εντός 24 ωρών πριν τον αγώνα.

Εναλλακτικά, στην περίπτωση ομαδικών εγγραφών σχολείων, η παραλαβή των αριθμών συμμετοχής μπορεί να γίνει από έναν εκπρόσωπο του σχολείου.

 


ΩΡΑ  ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΑΙΔΙΩΝ: 11.30πμ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ / Εκκίνηση - Τερματισμός:
Παγκρήτιο Στάδιο

Εκκίνηση από την οδό Σπύρου Μουστακλή (νότια πλευρά του Παγκρήτιου Σταδίου). Στη συνέχεια εισέρχονται στην παραλιακή λεωφόρο και συγκεκριμένα στην οδό Ελ Βενιζέλου (αριστερή λωρίδα - πρώην Παναγιωτάκη) την οποία διασχίζουν για 400μ, με κατεύθυνση προς το "Τάλως".
Επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου (στο ύψος της Γιόφυρου ποταμού) γίνεται δεξιά αναστροφή και επιστρέφουν με κατεύθυνση προς το Παγκρήτιο Στάδιο, πάλι μέσω των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Σπύρου Μουστακλή. Εισέρχονται στο Παγκρήτιο Στάδιο από τη Θύρα 13 (νότια πλευρά) και αφού διανύσουν 250μ εντός σταδίου τερματίζουν μέσα στο Παγκρήτιο Στάδιο, στο κέντρο της ευθείας των 100μ.ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ - ΔΡΟΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ

Οι γονείς πρέπει να φροντίσουν για την έγκαιρη μετάβαση των παιδιών στο χώρο εκκίνησης του αγώνα, στην οδό Σπύρου Μουστακλή, στη νότια πλευρά του Παγκρήτιου Σταδίου. Τα παιδιά πρέπει να βρίσκονται στο χώρο της εκκίνησης 1 ώρα πριν από την έναρξη του αγώνα, δηλαδή το αργότερο στις 10.45πμ. Εκεί θα τα παραλάβουν στελέχη της διοργάνωσης και θα τα προετοιμάσουν για τη συμμετοχή τους στον αγώνα.

Για την έγκαιρη μετάβασή σας στο χώρο της εκκίνησης, λάβετε υπόψη σας ότι αρκετοί δρόμοι θα είναι κλειστοί για την κυκλοφορία οχημάτων, λόγω της διεξαγωγής του αγώνα.ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ

Όλα τα παιδιά αμέσως μετά τον τερματισμό οδηγούνται σε ειδικό ελεγχόμενο χώρο εντός του Παγκρήτιου Σταδίου. Στο χώρο αυτό θα τους δοθεί μετάλλιο και εμφιαλωμένο νερό.

Από το σημείο αυτό θα κατευθύνονται συντεταγμένα και σταδιακά προς τις κερκίδες του Σταδίου όπου θα τα παραλάβουν οι γονείς-κηδεμόνες τους.

 


ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΑΓΩΝΙΣΜΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ

ΕΚΚΙΝΗΣΗ

ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ

10.45

11.15

11.30