Στις 19 Μαΐου 2013 δόθηκε στα Γιάννενα η πρώτη εκκίνηση της νέας σειράς αγώνων δρόμων σε πόλεις του ΣΕΓΑΣ. Μεσολάβησαν από τότε 10 χρόνια και την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022 πάλι στα Γιάννενα δόθηκε η εκκίνηση του αγώνα που «έκλεισε» τον κύκλο των φετινών διοργανώσεων.

Το Run Greece από την αρχή του αγκάλιασαν οι δρομείς και το στήριξαν οι τοπικές κοινωνίες μέσω της Τοπικής και της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης μέχρι σήμερα.

Δημιουργήθηκε έτσι ένα δυναμικό κοινό δρομέων που παρακίνησε στο πέρασμά του από τις επτά πόλεις, έναν μεγάλο αριθμό ανθρώπων αλλάζοντας τον τρόπο ζωή τους και δίνοντας στις πόλεις ένα διαφορετικό χρώμα, βγάζοντας από την καθημερινότητα χιλιάδες πολίτες κάθε ηλικίας που ασχολήθηκαν και εισέπραξαν τα οφέλη από τον αθλητισμό.    

Παράλληλα έδωσε αγωνιστικές ευκαιρίες σε νέους αθλητές και αθλήτριες τοπικών συλλόγων να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους και να δείξουν τις δυνατότητές τους για μια νέα πορεία ενώ σε άλλους μια καλή προετοιμασία μέσα από τον συναγωνισμό που δημιουργούν οι αγώνες του Run Greece.     

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε σήμερα η σειρά αγώνων Run Greece στην πόλη των Ιωαννίνων, που ήταν ο τελευταίος σταθμός της φετινής χρονιάς.