Η εαρινή φάση της σειράς των αγώνων Run Greece ολοκληρώνεται την Κυριακή 19 Μαΐου στα Ιωάννινα όπου θα διεξαχθεί ο 4ος αγώνας.

Η φιλόξενη πρωτεύουσα της Ηπείρου είναι έτοιμη να υποδεχτεί τους χιλιάδες δρομείς που θα πλημμυρίσουν τους δρόμους της πόλης παίρνοντας μέρος στην αθλητική γιορτή.
Οι ηλεκτρονικές εγγραφές ολοκληρώθηκαν στις 14 Μαΐου ενώ μπορούν να εγγραφούν όσοι δεν πρόλαβαν να κάνουν την εγγραφή τους και εφόσον δεν έχουν συμπληρωθεί τα όρια συμμετοχής, τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του Κέντρου Εγγραφών της διοργάνωσης που θα λειτουργεί στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων "ΖΩΣΙΜΑΔΕΣ" το Σάββατο 18 Μαΐου 2019 από τις 10.00 έως τις 20.00.

Στο πρόγραμμα των αγώνων περιλαμβάνονται οι αποστάσεις 10 και 5χλμ που έχουν κοινή εκκίνηση και τερματισμό επί της οδού Αβέρωφ, μπροστά στην Πλατεία Πύρρου με ώρες 10:00πμ για τα 10χλμ και 11:30 για τα 5χλμ. Θα διεξαχθεί επίσης και αγώνας 800μ παιδιών με ώρα εκκίνησης 11:35πμ. Η Εκκίνηση του Αγώνα Παιδιών γίνεται επί της οδού Δωδώνης (στο ρεύμα καθόδου των αυτοκινήτων) στο ύψος της Aρύββα, με κατεύθυνση προς την πλατεία Πύρρου ενώ η διαδρομή ολοκληρώνεται (τερματίζει) κάτω από την Αψίδα Εκκίνησης/Τερματισμού στην Πλατεία Πύρρου.

Η «καρδιά» του αγώνα των Ιωαννίνων θα χτυπά από το Σάββατο στο κέντρο εγγραφών από όπου όλοι οι συμμετέχοντες παραλαμβάνουν τον αριθμό συμμετοχής τους και το απαραίτητο υλικό για τον αγώνα. Το Κέντρο Εγγραφών φιλοξενείται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων "ΖΩΣΙΜΑΔΕΣ" το Σάββατο 18 Μαΐου 2019 από τις 10.00 έως τις 20.00. Όλοι οι δρομείς θα παραλάβουν τον φάκελο που περιέχει:
• Τον Αριθμό Συμμετοχής τους με ενσωματωμένο Chip Χρονομέτρησης
• Παραμάνες για τον Αριθμό Συμμετοχής
• Αυτοκόλλητο με τον Αριθμό Συμμετοχής για την Τσάντα του Δρομέα

Με τον αγώνα των Ιωαννίνων ολοκληρώνεται η Εαρινή φάση του Run Greece στον οποίο πραγματοποιήθηκαν τέσσερις αγώνες. Η αρχή έγινε στις 31 Μαρτίου από τη Λάρισα, στη συνέχεια οι αγώνες οργανώθηκαν στις 7 Απριλίου στο Ηράκλειο, στις 12 Μαΐου ήταν η σειρά της Καστοριάς και στη συνέχεια ο 4ος αγώνας στα Ιωάννινα στις 19 Μαΐου.
Η συνέχεια του Run Greece 2019 θα γίνει στις 22 Σεπτεμβρίου από την Αλεξανδρούπολη εγκαινιάζοντας τον Φθινοπωρινό κύκλο οποίος περιλαμβάνει ακόμα τον αγώνα της Πάτρας στις 6 Οκτωβρίου και ολοκληρώνει τον κύκλο του στις 13 Οκτωβρίου στη Ρόδο.

 

Ανοιχτό κάλεσμα προς όλους τους πολίτες προκειμένου να συμμετάσχουν στη μεγάλη γιορτή Αθλητισμού και Πολιτισμού, το RUN GREECE-Καστοριά 2019 που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου 2019, απηύθυναν στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου που δόθηκε σήμερα Πέμπτη 8 Μαΐου στο Δημαρχείο της Καστοριάς, η Οργανωτική Επιτροπή, φορείς και εθελοντικές οργανώσεις που συμμετέχουν στην προετοιμασία του αγώνα.

Στη Συνέντευξη παραβρέθηκαν και μίλησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Σωτήρης Αδαμόπουλος, ο Δήμαρχος της πόλης Ανέστης Αγγελής, ο Πρόεδρος της Εταιρίας Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας Θεοφύλακτος Ζυμπίδης, η Ολυμπιονίκης Χριστίνα Γιαζιτζίδου και ο Α΄ Ειδικός Γραμματέας του ΣΕΓΑΣ Θανάσης Ράπτης. Οι ομιλητές τόνισαν πως η σειρά αγώνων Run Greece απευθύνεται σε όλους τους πολίτες κάθε ηλικίας, και μας προτρέπει σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής μέσα από την άθληση και τη συμμετοχή καθώς και την ανανεωμένη μορφή της φετινής σειράς. Κάλεσαν επίσης τους πολίτες να συμμετάσχουν στους αγώνες αλλά και όσοι δεν θα μπορέσουν να βγουν στους δρόμους να χειροκροτήσουν τους δρομείς σε αυτή τη γιορτή της πόλης. «Και φέτος είμαστε απόλυτα έτοιμοι με τη βοήθεια όλης της Καστοριάς και ιδιαίτερα της Αντιπεριφέρειας και του Δήμου να περάσουμε με άριστα τις εξετάσεις του μεγάλου αγώνα που βγάζει από τα σπίτια τους τους Καστοριανούς σε μία πραγματική γιορτή για την πόλη και τον νομό» τόνισε μεταξύ των άλλων ο κ. Ράπτης.

 

Για μια ακόμα χρονιά πολύ μεγάλος αριθμός πολιτών από όλη την Κρήτη έκανε την εγγραφή του για να συμμετέχει στη ξεχωριστή γιορτή του αθλητισμού Run Greece Ηράκλειο, που διοργανώνουν ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, ο Δήμος Ηρακλείου και η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης, με επίσημο χορηγό της εκδήλωσης τα Σούπερ Μάρκετ Χαλκιαδάκης και τοπικούς χορηγούς τις Μινωικές Γραμμές,  το Σύνδεσμο Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης και την Ένωση Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Διαμερισμάτων και Δωματίων Ν. Ηρακλείου «Η Φιλοξένια».

Με πρωτοβουλία της Γενικής Συνέλευσης Ηνωμένων Εθνών και την υποστήριξη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής θεσμοθετήθηκε το 2013 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό για την Ειρήνη και τον Αθλητισμό η Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού και Ειρήνης. Κάθε χρόνο στις 06 Απριλίου, εκατοντάδες χιλιάδες ευαισθητοποιημένοι πολίτες ανά τον κόσμο σηκώνουν «Λευκή Κάρτα» (#WhiteCard) και επιβεβαιώνουν τον θετικό αντίκτυπο του αθλητισμού στις κοινωνικές αλλαγές και την παγκόσμια ειρήνη, 

Φέτος, το Run Greece ΗΡΑΚΛΕΙΟ συμμετέχει σε αυτή την πρωτοβουλία και το Σάββατο 06 Απριλίου το πρωί θα σηκώσουμε όλοι μαζί «Λευκή Κάρτα» μπροστά από το Κέντρο Εγγραφών της διοργάνωσης στο Παγκρήτιο Στάδιο (Θύρα 1), ενισχύοντας αυτή τη σημαντική παγκόσμια κίνηση, ενώ η σχετική φωτογραφία θα ανέβει σε όλα τα social media με το hashtag #WhiteCard. Στη συμβολική αυτή κίνηση και την ομαδική φωτογραφία θα συμμετέχουν όσοι βρίσκονται εκείνη την ώρα στο Κέντρο Εγγραφών της διοργάνωσης (εθελοντές, δρομείς, διοργανωτές). Ας σηκώσουμε όλοι μαζί «Λευκή Κάρτα» και ας μεταδώσουμε το θετικό μήνυμα στους γύρω μας.