ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ


 ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Το RUN Greece Heraklion για την Περιφέρεια Κρήτης, αποτελεί μια σπουδαία αθλητική διοργάνωση πλέον θεσμό για το Ηράκλειο αλλά και  για το νησί μας γενικότερα. Ένα αθλητικό γεγονός γύρω από το οποίο αναπτύσσονται συνεργασίες, ενώνονται δυνάμεις και βέβαια επικοινωνούν άνθρωποι, κάτι που η κοινωνία μας σήμερα έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ.

Συνεχίζει να αποτελεί το σύμβολο της προσπάθειας, της αναζήτησης, της διαρκούς πορείας, που παίρνει σάρκα και οστά μέσα στους αγώνες δρόμου.

Αποτελώντας μια αθλητική διοργάνωση πανελλήνιας εμβέλειας και κύρους, μας γεμίζει χαρά και υπηρηφάνεια. Το Ηράκλειο μέσα από το Run Greece κατοχυρώνει τη θέση του ως ένας ασφαλής αθλητικός προορισμός. Ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο συμμετοχών σε ετήσια βάση καθώς με την πολύτιμη στήριξη των εθελοντών, των συλλογικών φορέων και της κοινωνίας, μετατρέπεται σε μια μεγάλη γιορτή αθλητισμού. Μια γιορτή που φτάνει σε κάθε γωνιά της πόλης αλλά και του νησιού,  που συνδέεται με τον τουρισμό και το μακραίωνο πολιτισμό μας.

Ως Περιφέρεια Κρήτης, σεβόμενοι πάντα τις οδηγίες των ειδικών συμμετέχουμε και ευχαριστούμε θερμά τον ΣΕΓΑΣ αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, τους συμμετέχοντες απλούς πολίτες κάθε ηλικίας, τους δεκάδες εθελοντές, τους αθλητικούς φορείς που στηρίζουν τη διοργάνωση.

Με την πεποίθηση ότι και οι φετινοί αγώνες θα ολοκληρωθούν με επιτυχία και κυρίως ασφάλεια, στέλνουμε ένα δυνατό μήνυμα. Το μήνυμα της αισιοδοξίας καθώς η  άσκηση αποτελεί ένα ισχυρό εργαλείο για την διατήρηση όχι μόνο της φυσικής αλλά και της  ψυχικής μας υγείας.

Καλή επιτυχία σε όλους!

Νικόλαος Κ.  Συριγωνάκης
Αντιπεριφερειάρχης  Ηρακλείου

 


ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΕΓΑΣ

Είμαι πολύ υπερήφανη που ή σειρά αγώνων RUN GREECE, για 12 χρονιά εφέτος, βρίσκεται στο προσκήνιο των δρομικών αγωνισμάτων της χώρας, με την αγαστή συνεργασία της τοπικής και της Περιφερειακής αυτοδιοίκησης και του μεγάλου χορηγού της διοργάνωσης, την ERGO.

Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή που ο ΣΕΓΑΣ καταφέρνει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και τις ανάγκες της εποχής. Με οδηγό την εμπειρία σε υψηλών απαιτήσεων διοργανώσεις, η Ομοσπονδία φέρνει τους αγώνες δρόμου μαζικού χαρακτήρα στην Περιφέρεια, δίνοντας την ευκαιρία στους δρομείς να συμμετάσχουν σε αγώνες με υψηλά σταρντατς, αλλά και στις πόλεις να αποκτήσουν μια γιορτινή μορφή.

Θέλω να ευχαριστήσω τους τεχνικούς μας, τους υπαλλήλους των ΕΑΣ και του ΣΕΓΑΣ, τους φορείς και τις αρχές των πόλεων και από καρδιάς όλους τους εθελοντές, που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ανιδιοτελώς. Θέλω να ευχαριστήσω τις τοπικές και τις Περιφερειακές αυτοδιοικήσεις, που είναι σταθεροί σύμμαχοί μας και φυσικά τον μεγάλο μας χορηγό, την ERGO, που χάρη στη συμβολή του καταφέρνουμε να υλοποιήσουμε όσα έχουμε σχεδιάσει.

Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους τους δρομείς, που μας κάνουν την τιμή να τρέξουν σε αυτόν τον αγώνα.

Σοφία Σακοράφα

Πρόεδρος ΣΕΓΑΣ


 ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ΚΡΗΤΗΣ

Η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης πρωτοπόρος στη διοργάνωση αγώνων στίβου, συμμετέχει από την πρώτη χρονιά σε αυτόν τον πρωτοποριακό  θεσμό του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. το «RUN GREECE», συνδιοργανώνοντας μαζί με την Περιφέρεια Κρήτης και το Δήμο Ηρακλείου, ένα αντίστοιχο αγώνα στην πόλη του Ηρακλείου.  

Ο αγώνας «RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ» προσφέρει  ιδανικές συνθήκες για να συμμετέχουν πολίτες από όλη την Κρήτη, αλλά και από πολλά μέρη της Ελλάδας, συνδυάζοντας τη συμμετοχή τους  στον αγώνα, με ένα οικογενειακό εκδρομικό διήμερο.

Οι βασικοί στόχοι του αγώνα είναι ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού, η προσφορά στην τοπική κοινωνία μιας  αθλητικής εκδήλωσης με ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά, η συνύπαρξη του ερασιτεχνικού με το σωματειακό αθλητισμό που αποτελεί τη βάση για υγεία και καλύτερη ποιότητα ζωής και η ανάδειξη νέων αθλητών στα αγωνίσματα  δρόμων μεσαίων – μεγάλων αποστάσεων.

Η καθοριστική συμμετοχή στη διοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου, αλλά και του συνόλου των χορηγών – υποστηρικτών, εξασφαλίζει και εγγυάται την επιτυχία της εκδήλωσης, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά ότι οι φορείς αυτοί αποτελούν  «το μεγάλο σύμμαχο του στίβου της Κρήτης», αφού στηρίζουν το σύνολο των εκδηλώσεων του κλασικού αθλητισμού.

Η παρουσία των κριτών στίβου της Κρήτης, αποτελεί μοναδική εγγύηση για την αξιοπιστία της διεξαγωγής του αγώνα και η εθελοντική συμμετοχή ανθρώπων και φορέων, που προσφέρουν για την επιτυχία αυτής της εκδήλωσης, αναδεικνύει την ιδέα του εθελοντισμού.

Είμαι σίγουρος ότι και φέτος την ημέρα των αγώνων, τηρώντας με σχολαστική προσοχή όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας, θα συμμετέχει μεγάλος αριθμός δρομέων  απολαμβάνοντας με ασφάλεια τη συμμετοχή τους αλλά και το χειροκρότημα των συμπολιτών μας,  σε αυτή την μοναδική αθλητική γιορτή για όλους.


Παναγιώτης Αντωνακάκης
Πρόεδρος Ε.Α.Σ. Κρήτης