ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

 


ΜΗΝΥΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΤΤΙΚΗΣ

Με μεγάλη χαρά και περηφάνια, η Περιφέρεια Αττικής συνδράμει στον θεσμό του RUN GREECE 2024, μια διοργάνωση που αποτελεί πρότυπο για το αθλητικό ιδεώδες και τον υγιή τρόπο ζωής. Το τρέξιμο, εκτός από φυσική δραστηριότητα αποτελεί και μια εμπειρία ζωής. Σε κάθε βήμα που κάνουμε, ανακαλύπτουμε τη δύναμη της αποφασιστικότητας και της προσπάθειας. Και αυτός ο αγώνας, είτε πρόκειται για τη διαδρομή των 10 χιλιομέτρων, είτε για των 5 χιλιομέτρων, είτε αυτή που αφορά τους μαθητές του Δημοτικού, προάγει τέτοιου είδους αξίες και δη σε έναν τόπο με πλούσια ιστορία και παράδοση στον αθλητισμό, όπως είναι ο πανέμορφος Πειραιάς.

Η Περιφέρεια Αττικής δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη του αθλητισμού. Γι’ αυτό και έχει καταρτίσει μια ολοκληρωμένη πολιτική στον τομέα αυτό, η οποία υλοποιείται από την θεσπισμένη Αντιπεριφέρεια Αθλητισμού και Ολυμπιακού Ιδεώδους. Δημιουργούμε το κατάλληλο πλαίσιο, προκειμένου κάθε ηλικιακή ομάδα να μπορεί να ανακαλύπτει και να αναπτύσσει τα προτερήματα των αγώνων δρόμου σε οποιοδήποτε σημείο του λεκανοπεδίου της Αττικής κι αν βρίσκεται. 

Εύχομαι, από καρδιάς, καλή επιτυχία σε όλους και σε κάθε δρομέα ξεχωριστά, προτρέποντάς σας να απολαύσετε αυτή την όμορφη εμπειρία.

Και να θυμάστε πάντα, πως στο τέλος της διαδρομής, κερδίζουμε όλοι μαζί!

Νίκος Χαρδαλιάς

Περιφερειάρχης Αττικής

 


ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Με ιδιαίτερη χαρά ο Πειραιάς εντάσσεται για πρώτη φορά στη σειρά αγώνων Run Greece του ΣΕΓΑΣ, μια διοργάνωση, η οποία μετά από δώδεκα χρόνια επιτυχημένων αγώνων σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, έχει πλέον καθιερωθεί στη συνείδηση των δρομέων σε όλη τη χώρα. 

Ο Πειραιάς συμμετέχει στο Run Greece 2024 με έναν βραδινό αγώνα δρόμου, προσκαλώντας ανθρώπους κάθε ηλικίας, είτε είναι επαγγελματίες δρομείς είτε όχι, να συμμετάσχουν σε μια μεγάλη γιορτή αθλητισμού στην πόλη μας.

Έχοντας μακρά ιστορία στους αγώνες δρόμου και στο δρομικό κίνημα, το οποίο μάλιστα έχει αναπτυχθεί ιδιαιτέρως τα τελευταία χρόνια στην πόλη, ο Πειραιάς δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από αυτή τη σημαντική αθλητική διοργάνωση. Η μεγάλη - κάθε φορά - συμμετοχή των δημοτών μας και όχι μόνο, σε αγώνες δρόμου, επιβεβαιώνει την ανάγκη και την επιθυμία που έχουν οι πολίτες για άθληση, αλλά και τη δική μας υποχρέωση να τους την προσφέρουμε σε κάθε ευκαιρία.

Η πόλη μας έχει αποδείξει ότι μπορεί να διοργανώσει ή να φιλοξενήσει με επιτυχία μεγάλα αθλητικά γεγονότα και όπως πάντα, ο Δήμος Πειραιά θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την άρτια φιλοξενία του Run Greece.

Ο αγώνας αυτός αποτελεί για εμάς, ως δημοτική αρχή, μια ακόμα ευκαιρία να προβάλουμε και να αναδείξουμε τον Πειραιά μας. Οι χιλιάδες δρομείς που αναμένεται να λάβουν μέρος θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πόλη μας, τα σημαντικότερα αξιοθέατα και τις ομορφιές της. 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον ΣΕΓΑΣ κα την Περιφέρεια Αττικής για τη συνεργασία, ώστε να πραγματοποιηθεί ο αγώνας στον Πειραιά και όλοι μαζί, να δώσουμε γι’ ακόμα μια φορά, ένα ισχυρό μήνυμα για τα οφέλη της άθλησης στη ζωή μας.

Γιάννης Μώραλης 

Δήμαρχος Πειραιά 


ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΕΓΑΣ

Οι αγώνες Run Greece είναι ένας θεσμός που έχει καθιερωθεί στη συνείδηση των δρομέων σε όλη τη χώρα. Πρόκειται για τη σειρά αγώνων που έδωσε σπουδαία ώθηση στο δρομικό κίνημα και συνέβαλε στη ραγδαία εξέλιξη του. Οι αγώνες Run Greece μπαίνουν από φέτος σε νέα εποχή! Με νέες πόλεις στο πρόγραμμα τους, νέο ύφος, μεγαλύτερη δυναμική και νέα αισθητική. Παράλληλα αναβαθμίζουν τη σύνδεση τους με την τοπική κοινωνία.

Οι αγώνες θα διατηρήσουν τη σταθερή τους σχέση με την Tοπική Aυτοδιοίκηση, που είναι βασικός μοχλός της όλης προσπάθειας και φυσικά με την ERGO ασφαλιστική, που θα συνεχίσει να αποτελεί τον μεγάλο χορηγό της διοργάνωσης.

Η προσθήκη νέων πόλεων θα δώσει έξτρα κίνητρο στους δρομείς να δοκιμάσουν νέες διαδρομές και να επισκεφθούν νέους προορισμούς.

Θέλω να ευχαριστήσω τους τεχνικούς μας, τους υπαλλήλους των ΕΑΣ και του ΣΕΓΑΣ, τους φορείς και τις αρχές των πόλεων και από καρδιάς όλους τους εθελοντές, που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ανιδιοτελώς. Θέλω να ευχαριστήσω τις τοπικές και τις Περιφερειακές αυτοδιοικήσεις, που είναι σταθεροί σύμμαχοί μας και φυσικά τον μεγάλο μας χορηγό, την ERGO, που χάρη στη συμβολή του καταφέρνουμε να υλοποιήσουμε όσα έχουμε σχεδιάσει.

Η ομοσπονδία μπαίνει σε μια νέα εποχή, όπου ο δρομέας είναι στο επίκεντρο και οι πόλεις γίνονται σημεία αναφοράς του δρομικού κινήματος.

Καλή επιτυχία σε όλους τους δρομείς, που μας κάνουν την τιμή να τρέξουν σε αυτόν τον αγώνα.

Σοφία Σακοράφα
Πρόεδρος ΣΕΓΑΣ


 ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Πειραιά και Νοτιοδυτικής Αττικής, με μακρόχρονη παράδοση στις διοργανώσεις αγώνων κλασσικού αθλητισμού, συμμετέχει στην πρώτη διοργάνωση του «RUN GREECE» στον Πειραιά, μαζί με το Δήμο Πειραιά και την Αντιπεριφέρεια Πειραιά.

Αυτός ο πρωτοποριακός θεσμός του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ο οποίος έχει χαράξει χρόνια τώρα τη δική του πορεία στις πόλεις που έχει διοργανωθεί, έρχεται για πρώτη φορά στον Πειραιά να προσφέρει ιδανικές συνθήκες για να συμμετέχουν πολίτες από όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής, αλλά και από πολλά μέρη της Ελλάδας, συνδυάζοντας τη συμμετοχή τους  στον αγώνα, με ένα οικογενειακό εκδρομικό διήμερο.

Οι βασικοί στόχοι του αγώνα είναι ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού, η προσφορά στην τοπική κοινωνία μιας αθλητικής εκδήλωσης με ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά, η συνύπαρξη του ερασιτεχνικού με το σωματειακό αθλητισμό που αποτελεί τη βάση για υγεία και καλύτερη ποιότητα ζωής και η ανάδειξη νέων αθλητών στα αγωνίσματα  δρόμων μεσαίων – μεγάλων αποστάσεων.

Η καθοριστική συμμετοχή στη διοργάνωση του Δήμου Πειραιά και της Αντιπεριφέρειας Πειραιά, αλλά και του συνόλου των χορηγών – υποστηρικτών, εξασφαλίζει και εγγυάται την επιτυχία της εκδήλωσης, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά ότι οι φορείς αυτοί αποτελούν «το μεγάλο σύμμαχο του στίβου του Πειραιά», αφού στηρίζουν το σύνολο των εκδηλώσεων του κλασικού αθλητισμού.

Η παρουσία των κριτών της Αττικής αποτελεί μοναδική εγγύηση για την αξιοπιστία της διεξαγωγής του αγώνα και η εθελοντική συμμετοχή ανθρώπων και φορέων, που προσφέρουν για την επιτυχία αυτής της εκδήλωσης, αναδεικνύει την ιδέα του εθελοντισμού.

Είμαι βέβαιος ότι την ημέρα του αγώνα, τηρώντας με σχολαστική προσοχή όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας, θα συμμετέχει μεγάλος αριθμός δρομέων απολαμβάνοντας με ασφάλεια τη συμμετοχή τους αλλά και το χειροκρότημα των συμπολιτών μας, σε αυτή την μοναδική αθλητική γιορτή για όλους.

Θεόδωρος Βόσσος

Πρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πειραιά Και Νοτιοδυτικής Αττικής