ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ


 ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Το RUN Greece Heraklion για την Περιφέρεια Κρήτης, αποτελεί μια σπουδαία αθλητική διοργάνωση πλέον θεσμό για το Ηράκλειο αλλά και  για το νησί μας γενικότερα. Ένα αθλητικό γεγονός γύρω από το οποίο αναπτύσσονται συνεργασίες, ενώνονται δυνάμεις και βέβαια επικοινωνούν άνθρωποι, κάτι που η κοινωνία μας σήμερα έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ.

Συνεχίζει να αποτελεί το σύμβολο της προσπάθειας, της αναζήτησης, της διαρκούς πορείας, που παίρνει σάρκα και οστά μέσα στους αγώνες δρόμου.

Αποτελώντας μια αθλητική διοργάνωση πανελλήνιας εμβέλειας και κύρους, μας γεμίζει χαρά και υπηρηφάνεια. Το Ηράκλειο μέσα από το Run Greece κατοχυρώνει τη θέση του ως ένας ασφαλής αθλητικός προορισμός. Ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο συμμετοχών σε ετήσια βάση καθώς με την πολύτιμη στήριξη των εθελοντών, των συλλογικών φορέων και της κοινωνίας, μετατρέπεται σε μια μεγάλη γιορτή αθλητισμού. Μια γιορτή που φτάνει σε κάθε γωνιά της πόλης αλλά και του νησιού,  που συνδέεται με τον τουρισμό και το μακραίωνο πολιτισμό μας.

Ως Περιφέρεια Κρήτης, σεβόμενοι πάντα τις οδηγίες των ειδικών συμμετέχουμε και ευχαριστούμε θερμά τον ΣΕΓΑΣ αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, τους συμμετέχοντες απλούς πολίτες κάθε ηλικίας, τους δεκάδες εθελοντές, τους αθλητικούς φορείς που στηρίζουν τη διοργάνωση.

Με την πεποίθηση ότι και οι φετινοί αγώνες θα ολοκληρωθούν με επιτυχία και κυρίως ασφάλεια, στέλνουμε ένα δυνατό μήνυμα. Το μήνυμα της αισιοδοξίας καθώς η  άσκηση αποτελεί ένα ισχυρό εργαλείο για την διατήρηση όχι μόνο της φυσικής αλλά και της  ψυχικής μας υγείας.

Καλή επιτυχία σε όλους!

Νικόλαος Κ.  Συριγωνάκης
Αντιπεριφερειάρχης  Ηρακλείου

 


ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Για 9η συνεχή φορά, υποδεχόμαστε με χαρά στο Ηράκλειο το RUN GREECE, τη διοργάνωση που έχει εξελιχθεί σε έναν από τους σημαντικότερους αγώνες δρόμου στην Ελλάδα.

Κάθε χρόνο χιλιάδες μικροί και μεγάλοι δρομείς γεμίζουν τους δρόμους της πόλης με ζωντάνια, κέφι και αγνή αγάπη για τον αθλητισμό, γεγονός που αφενός μας ικανοποιεί ιδιαίτερα και αφετέρου μας υποχρεώνει να προσπαθούμε διαρκώς για το καλύτερο.

Ως Δήμος Ηρακλείου, στηρίζουμε και φέτος το RUN GREECE με τις υπηρεσίες και το έμψυχο δυναμικό μας, όπως στηρίζουμε κάθε εκδήλωση που προάγει τα αθλητικά ιδεώδη και θέτει την αξία της συμμετοχής πάνω από την νίκη. Επιπλέον, το RUN GREECE είναι ένας αγώνας μαζικού αθλητισμού που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και εναρμονίζεται απόλυτα με τη δική μας στόχευσή, να φέρουμε τα οφέλη της άθλησης και της φυσικής δραστηριότητας στην καθημερινότητα όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων.

Με την ελπίδα ότι το φετινό RUN GREECE στο Ηράκλειο θα είναι ακόμα πιο επιτυχημένο από το περσινό που σημείωσε ρεκόρ συμμετοχών στην ιστορία της διοργάνωσης, θέλω να συγχαρώ όσους εργάστηκαν σκληρά για τη διεξαγωγή του, τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και την Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ΚΡΗΤΗΣ, τους τοπικούς θεσμούς της Αυτοδιοίκησης, τους εργαζόμενους του Δήμου και τους εθελοντές μας και να ευχηθώ στους συμμετέχοντες καλή επιτυχία και καλή διασκέδαση!

Βασίλης Λαμπρινός
Δήμαρχος Ηρακλείου


ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΕΓΑΣ

Είμαι πολύ υπερήφανη που ή σειρά αγώνων RUN GREECE, σηματοδοτεί την έναρξη των δρομικών αγωνισμάτων με την αγαστή συνεργασία της τοπικής και της Περιφερειακής αυτοδιοίκησης και του μεγάλου χορηγού της διοργάνωσης, την ERGO.

Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή που ο ΣΕΓΑΣ καταφέρνει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και τις ανάγκες της εποχής. Η Ομοσπονδία υλοποιώντας τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα της Πολιτείας και με οδηγό την εμπειρία, σε υψηλών απαιτήσεων διοργανώσεις, φέρνει και πάλι στο προσκήνιο τους αγώνες δρόμου μαζικού χαρακτήρα στην Περιφέρεια, δίνοντας την ευκαιρία στους δρομείς να επιστρέψουν στις αγαπημένες τους συνήθειες, αλλά και στις πόλεις να αποκτήσουν και πάλι την γιορτινή τους μορφή.

Θέλω να ευχαριστήσω τους τεχνικούς μας, τους υπαλλήλους των ΕΑΣ και του ΣΕΓΑΣ, τους φορείς και τις αρχές των πόλεων και από καρδιάς όλους τους εθελοντές, που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ανιδιοτελώς. Θέλω να ευχαριστήσω τις τοπικές και τις Περιφερειακές αυτοδιοικήσεις, που είναι σταθεροί σύμμαχοί μας και φυσικά τον μεγάλο μας χορηγό, την ERGO, που χάρη στη συμβολή του καταφέρνουμε να υλοποιήσουμε όσα έχουμε σχεδιάσει.

Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους τους δρομείς, που μας κάνουν την τιμή να τρέξουν σε αυτόν τον αγώνα, έναν από τους πρώτους αγώνες που γίνονται στην Ελλάδα, μετά την κρίση της πανδημίας.

Σοφία Σακοράφα

Πρόεδρος ΣΕΓΑΣ


 ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ΚΡΗΤΗΣ

Η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης πρωτοπόρος στη διοργάνωση αγώνων στίβου, συμμετέχει από την πρώτη χρονιά σε αυτόν τον πρωτοποριακό  θεσμό του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. το «RUN GREECE», συνδιοργανώνοντας μαζί με την Περιφέρεια Κρήτης και το Δήμο Ηρακλείου, ένα αντίστοιχο αγώνα στην πόλη του Ηρακλείου.  

Ο αγώνας «RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ» προσφέρει  ιδανικές συνθήκες για να συμμετέχουν πολίτες από όλη την Κρήτη, αλλά και από πολλά μέρη της Ελλάδας, συνδυάζοντας τη συμμετοχή τους  στον αγώνα, με ένα οικογενειακό εκδρομικό διήμερο.

Οι βασικοί στόχοι του αγώνα είναι ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού, η προσφορά στην τοπική κοινωνία μιας  αθλητικής εκδήλωσης με ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά, η συνύπαρξη του ερασιτεχνικού με το σωματειακό αθλητισμό που αποτελεί τη βάση για υγεία και καλύτερη ποιότητα ζωής και η ανάδειξη νέων αθλητών στα αγωνίσματα  δρόμων μεσαίων – μεγάλων αποστάσεων.

Η καθοριστική συμμετοχή στη διοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου, αλλά και του συνόλου των χορηγών – υποστηρικτών, εξασφαλίζει και εγγυάται την επιτυχία της εκδήλωσης, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά ότι οι φορείς αυτοί αποτελούν  «το μεγάλο σύμμαχο του στίβου της Κρήτης», αφού στηρίζουν το σύνολο των εκδηλώσεων του κλασικού αθλητισμού.

Η παρουσία των κριτών στίβου της Κρήτης, αποτελεί μοναδική εγγύηση για την αξιοπιστία της διεξαγωγής του αγώνα και η εθελοντική συμμετοχή ανθρώπων και φορέων, που προσφέρουν για την επιτυχία αυτής της εκδήλωσης, αναδεικνύει την ιδέα του εθελοντισμού.

Είμαι σίγουρος ότι και φέτος την ημέρα των αγώνων, τηρώντας με σχολαστική προσοχή όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας, θα συμμετέχει μεγάλος αριθμός δρομέων  απολαμβάνοντας με ασφάλεια τη συμμετοχή τους αλλά και το χειροκρότημα των συμπολιτών μας,  σε αυτή την μοναδική αθλητική γιορτή για όλους.


Παναγιώτης Αντωνακάκης
Πρόεδρος Ε.Α.Σ. Κρήτης