ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Το RUN Greece για την Περιφέρεια Κρήτης, αποτελεί μια σπουδαία αθλητική διοργάνωση πλέον θεσμό για το Ηράκλειο αλλά και για το νησί μας γενικότερα. Ένα αθλητικό γεγονός γύρω από το οποίο αναπτύσσονται συνεργασίες, ενώνονται δυνάμεις και βέβαια επικοινωνούν άνθρωποι, κάτι που η κοινωνία μας σήμερα έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ.

Συνεχίζει να αποτελεί το σύμβολο της προσπάθειας, της αναζήτησης, της διαρκούς πορείας, που παίρνει σάρκα και οστά μέσα στους αγώνες δρόμου.

Αποτελώντας μια αθλητική διοργάνωση πανελλήνιας εμβέλειας και κύρους, μας γεμίζει χαρά και υπηρηφάνεια. Το Ηράκλειο μέσα από το Run Greece κατοχυρώνει τη θέση του ως ένας ασφαλής αθλητικός προορισμός. Ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο συμμετοχών σε ετήσια βάση καθώς με την πολύτιμη στήριξη των εθελοντών, των συλλογικών φορέων και της κοινωνίας, μετατρέπεται σε μια μεγάλη γιορτή αθλητισμού. Μια γιορτή που φτάνει σε κάθε γωνιά της πόλης αλλά και του νησιού, που συνδέεται με τον τουρισμό και το μακραίωνο πολιτισμό μας.

Ως Περιφέρεια Κρήτης, σεβόμενοι πάντα τις οδηγίες των ειδικών συμμετέχουμε και ευχαριστούμε θερμά τον ΣΕΓΑΣ αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, τους συμμετέχοντες απλούς πολίτες κάθε ηλικίας, τους δεκάδες εθελοντές, τους αθλητικούς φορείς που στηρίζουν τη διοργάνωση.

Με την πεποίθηση ότι και οι φετινοί αγώνες θα ολοκληρωθούν με επιτυχία και κυρίως ασφάλεια, στέλνουμε ένα δυνατό μήνυμα. Το μήνυμα της αισιοδοξίας καθώς η άσκηση αποτελεί ένα ισχυρό εργαλείο για την διατήρηση όχι μόνο της φυσικής αλλά και της ψυχικής μας υγείας.

Καλή επιτυχία σε όλους!

Νικόλαος Κ.  Συριγωνάκης
Αντιπεριφερειάρχης  ΗρακλείουΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που και φέτος για 11η χρονιά φιλοξενούμε στο Ηράκλειο το RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2024.

Ένα μεγάλο ετήσιο αθλητικό γεγονός που έχει καθιερωθεί πλέον στην πόλη μας και δίνει την ευκαιρία στους χιλιάδες συμμετέχοντας, παράλληλα με την άθληση, να ψυχαγωγηθούν και να γνωρίσουν το Ηράκλειο και τα μνημεία του καλύτερα. Ένα αθλητικό γεγονός που προάγει με τον καλύτερο τρόπο το ευ αγωνίζεσθαι και που με τη συμμετοχή ανθρώπων όλων των ηλικιών, επιβεβαιώνει τη θέληση των Δημοτών μας για άθληση. Κάτι που αποτελεί και για εμάς ως Δημοτική Αρχή προτεραιότητα.

Στο RUN GREECE σημασία δεν έχει η νίκη αλλά η συμμετοχή και ο στόχος αυτός επιτυγχάνεται. Επιπλέον, με δεδομένο ότι το φίλαθλο πνεύμα βρίσκεται και πρέπει να βρίσκεται πέρα από τον ανταγωνισμό, να εκφράζεται με τον αλληλοσεβασμό και την επικοινωνία, την αλληλοκατανόηση και τη συνεργασία, είναι σημαντικό να καλλιεργήσουμε αυτές τις κοινωνικές αξίες. Και το RUN GREECE, μας δίνει ιδανική αφορμή.

Ο Δήμος Ηρακλείου στηρίζει την διοργάνωση. Εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς τον ΣΕΓΑΣ και την ΕΑΣ-ΣΕΓΑΣ Κρήτης, τόσο για την διεξαγωγή του RUN GREECE όσο και για την εξαιρετική συνεργασία που έχουν διαχρονικά. Όπως και στην Περιφέρεια Κρήτης και τους φορείς που συμμετέχουν και συμβάλλουν στην επιτυχή διεξαγωγή του αγώνα. Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ αξίζει και στους εθελοντές μας. Στους ανθρώπους που με την συμμετοχή τους καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την επιτυχία της διοργάνωσης.

Αλέξης Καλοκαιρινός
Δήμαρχος Ηρακλείου


ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΕΓΑΣ

Οι αγώνες Run Greece είναι ένας θεσμός που έχει καθιερωθεί στη συνείδηση των δρομέων σε όλη τη χώρα. Πρόκειται για τη σειρά αγώνων που έδωσε σπουδαία ώθηση στο δρομικό κίνημα και συνέβαλε στη ραγδαία εξέλιξη του. Οι αγώνες Run Greece μπαίνουν από φέτος σε νέα εποχή! Με νέες πόλεις στο πρόγραμμα τους, νέο ύφος, μεγαλύτερη δυναμική και νέα αισθητική. Παράλληλα αναβαθμίζουν τη σύνδεση τους με την τοπική κοινωνία.

Οι αγώνες θα διατηρήσουν τη σταθερή τους σχέση με την Tοπική Aυτοδιοίκηση, που είναι βασικός μοχλός της όλης προσπάθειας και φυσικά με την ERGO ασφαλιστική, που θα συνεχίσει να αποτελεί τον μεγάλο χορηγό της διοργάνωσης.

Η προσθήκη νέων πόλεων θα δώσει έξτρα κίνητρο στους δρομείς να δοκιμάσουν νέες διαδρομές και να επισκεφθούν νέους προορισμούς.

Θέλω να ευχαριστήσω τους τεχνικούς μας, τους υπαλλήλους των ΕΑΣ και του ΣΕΓΑΣ, τους φορείς και τις αρχές των πόλεων και από καρδιάς όλους τους εθελοντές, που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ανιδιοτελώς. Θέλω να ευχαριστήσω τις τοπικές και τις Περιφερειακές αυτοδιοικήσεις, που είναι σταθεροί σύμμαχοί μας και φυσικά τον μεγάλο μας χορηγό, την ERGO, που χάρη στη συμβολή του καταφέρνουμε να υλοποιήσουμε όσα έχουμε σχεδιάσει.

Η ομοσπονδία μπαίνει σε μια νέα εποχή, όπου ο δρομέας είναι στο επίκεντρο και οι πόλεις γίνονται σημεία αναφοράς του δρομικού κινήματος.

Καλή επιτυχία σε όλους τους δρομείς, που μας κάνουν την τιμή να τρέξουν σε αυτόν τον αγώνα.

Σοφία Σακοράφα
Πρόεδρος ΣΕΓΑΣ


ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ΚΡΗΤΗΣ

Η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης πρωτοπόρος στη διοργάνωση αγώνων στίβου, συμμετέχει από την πρώτη χρονιά σε αυτόν τον πρωτοποριακό θεσμό του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. το «RUN GREECE», συνδιοργανώνοντας μαζί με την Περιφέρεια Κρήτης και το Δήμο Ηρακλείου, ένα αντίστοιχο αγώνα στην πόλη του Ηρακλείου.

Ο αγώνας «RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ» προσφέρει ιδανικές συνθήκες για να συμμετέχουν πολίτες από όλη την Κρήτη, αλλά και από πολλά μέρη της Ελλάδας, συνδυάζοντας τη συμμετοχή τους στον αγώνα, με ένα οικογενειακό εκδρομικό διήμερο.

Οι βασικοί στόχοι του αγώνα είναι ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού, η προσφορά στην τοπική κοινωνία μιας αθλητικής εκδήλωσης με ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά, η συνύπαρξη του ερασιτεχνικού με το σωματειακό αθλητισμό που αποτελεί τη βάση για υγεία και καλύτερη ποιότητα ζωής και η ανάδειξη νέων αθλητών στα αγωνίσματα δρόμων μεσαίων – μεγάλων αποστάσεων.

Η καθοριστική συμμετοχή στη διοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου, αλλά και του συνόλου των χορηγών – υποστηρικτών, εξασφαλίζει και εγγυάται την επιτυχία της εκδήλωσης, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά ότι οι φορείς αυτοί αποτελούν «το μεγάλο σύμμαχο του στίβου της Κρήτης», αφού στηρίζουν το σύνολο των εκδηλώσεων του κλασικού αθλητισμού.

Η παρουσία των κριτών στίβου της Κρήτης, αποτελεί μοναδική εγγύηση για την αξιοπιστία της διεξαγωγής του αγώνα και η εθελοντική συμμετοχή ανθρώπων και φορέων, που προσφέρουν για την επιτυχία αυτής της εκδήλωσης, αναδεικνύει την ιδέα του εθελοντισμού σε αυτή την μοναδική αθλητική γιορτή για όλους.


Παναγιώτης Αντωνακάκης
Πρόεδρος Ε.Α.Σ. Κρήτης