Η αγωνιστική δράση των αγώνων δρόμου Run Greece επιστρέφει στις 2 Απριλίου με πρώτη στάση το Ηράκλειο της Κρήτης. Η 10η διοργάνωση της Κρήτης συμπίπτει με την επιστροφή του αγώνα στην αρχική διαδρομή στο ιστορικό κέντρο της πόλης του Ηρακλείου.

Οι συμμετοχές άνοιξαν την Παρασκευή και ήδη το ενδιαφέρον δρομέων από το νησί, αλλά και άλλες περιοχές της χώρας είναι μεγάλο. Τους αγώνες διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ με την Περιφέρεια Κρήτης, την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης και το Δήμο Ηρακλείου.

Κοινό μήνυμα των διοργανωτών είναι μικροί και μεγάλοι να συμμετάσχουν τρέχοντας και βαδίζοντας στο ιστορικό κέντρο του Ηρακλείου συνδυάζοντας τον αθλητισμό με την ήπια άθληση και την ψυχαγωγία.

Το πρόγραμμα της φετινής διαδρομής του «RUN GREECE» διαδρομή είναι το εξής: η εκκίνηση δίνεται στην Λεωφόρο Δικαιοσύνης (μπροστά από την Περιφέρεια Κρήτης) και συνεχίζεται στην Πλατεία Νικηφόρου Φωκά- 25ης Αυγούστου (πεζόδρομος) – Πλατεία Δέκα Οκτώ Άγγλων – Νεάρχου – Συμβολή Νεάρχου και Δουκός Μποφώρ ( σιντριβάνι Ο.Λ.Η.)- Στροφή γύρω από το σιντριβάνι – Νεάρχου – Πλατεία Δέκα Οκτώ Άγγλων – Παραλιακή Λεωφόρος Σοφοκλή Βενιζέλου – Αρχ. Μακαρίου- Νικολάου Πλαστήρα- Συμβολή Νικολάου Πλαστήρα με τις οδούς Έβανς και Πεδιάδος (Πύλη Ιησού – καινούργια πλατεία) – Πλατεία Κύπρου – Χαρ. Τρικούπη – Λεωφόρος Δημοκρατίας. Ο τερματισμός θα είναι στην Πλατεία Ελευθερίας, στη συμβολή της Λεωφόρου Δημοκρατίας με τις οδούς Πεδιάδος – Αβέρωφ και Ανεμογιάννη. Ο παιδικός αγώνας θα εκκινήσει και θα τερματίσει στην Πλατεία Ελευθερίας.

Οι αγώνες Run Greece θα αποτελέσουν και φέτος σημείο αναφοράς έξι πόλεων της χώρας, εκεί όπου αθλητισμός και κοινωνία θα ενωθούν με στόχο περισσότεροι άνθρωποι όλων των ηλικιών να έρθουν κοντά στο χώρο του αθλητισμού.

Δηλώστε συμμετοχή στον αγώνα και δείτε πληροφορίες

 

 

Στις 19 Μαΐου 2013 δόθηκε στα Γιάννενα η πρώτη εκκίνηση της νέας σειράς αγώνων δρόμων σε πόλεις του ΣΕΓΑΣ. Μεσολάβησαν από τότε 10 χρόνια και την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022 πάλι στα Γιάννενα δόθηκε η εκκίνηση του αγώνα που «έκλεισε» τον κύκλο των φετινών διοργανώσεων.

Το Run Greece από την αρχή του αγκάλιασαν οι δρομείς και το στήριξαν οι τοπικές κοινωνίες μέσω της Τοπικής και της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης μέχρι σήμερα.

Δημιουργήθηκε έτσι ένα δυναμικό κοινό δρομέων που παρακίνησε στο πέρασμά του από τις επτά πόλεις, έναν μεγάλο αριθμό ανθρώπων αλλάζοντας τον τρόπο ζωή τους και δίνοντας στις πόλεις ένα διαφορετικό χρώμα, βγάζοντας από την καθημερινότητα χιλιάδες πολίτες κάθε ηλικίας που ασχολήθηκαν και εισέπραξαν τα οφέλη από τον αθλητισμό.    

Παράλληλα έδωσε αγωνιστικές ευκαιρίες σε νέους αθλητές και αθλήτριες τοπικών συλλόγων να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους και να δείξουν τις δυνατότητές τους για μια νέα πορεία ενώ σε άλλους μια καλή προετοιμασία μέσα από τον συναγωνισμό που δημιουργούν οι αγώνες του Run Greece.