ΜΗΝΥΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

periferiarhis thessalias rd

Με μεγάλη χαρά και πίστη στα πολλαπλά οφέλη του μαζικού αθλητισμού, υποδεχόμαστε στα Τρίκαλα το φετινό αγώνα Run – Greece. Ένα επιτυχημένο θεσμό που συνδέει το αθλητικό πνεύμα με τη σωματική άσκηση, βγάζοντας τον αθλητισμό από τα στάδια και βάζοντας τον στο κέντρο των πόλεων, εκεί που χτυπά η καρδιά της κοινωνικής ζωής.

Ως περιφερειάρχης, αλλά και ως αθλητής ο ίδιος, δεν μπορώ παρά να εξάρω την πρωτοβουλία των διοργανωτών και να καλωσορίσω τους αθλητές, αλλά και τους απλούς πολίτες που συμμετέχουν σε μια πραγματική γιορτή του αθλητισμού.
Είμαι βέβαιος πως η συμμετοχή στο Run – Greece των Τρικάλων θα είναι μαζική και θα πάρει τη μορφή μιας συλλογικής προσπάθειας χιλιάδων ανθρώπων που βάζουν τον αθλητισμό στην καθημερινότητα τους και γεύονται τα οφέλη της άσκησης και τα ιδεώδη του αθλητισμού.

Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στους δρομείς και να διαβεβαιώσω ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας καταβάλλει κάθε προσπάθεια για τη διάδοση του μαζικού αθλητισμού σε όλα τα επίπεδα, ως ένα μέσο προαγωγής της δημόσια υγείας, του αθλητικού πνεύματος και της προσωπικής ευεξίας.

Δημήτρης Κουρέτας
Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

 


ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ – ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΕΔ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

photo dimarchos 2Τρίκαλα και αθλητισμός είναι έννοιες ταυτόσημες. Με παγκόσμια αναγνώριση, με ιστορική δράση, με πολυπληθείς συλλόγους, οι τρικαλινοί και οι τρικαλινές αθλούνται επαγγελματικά και ερασιτεχνικά. Η διοργάνωση Run Greece, ως θεσμός καταξιωμένος στους δρομείς της χώρα, φιλοξενείται φέτος και στα Τρίκαλα. Η πόλη του Ασκληπιού και της λαϊκής μας μουσικής, η πόλη που δίνει έμφαση στη βιώσιμη κινητικότητα, στην περιβαλλοντική προστασία και στη χρήση τεχνολογιών προς όφελος των πολιτών, αναδεικνύει με την πολύτιμη στήριξη, συνδρομή και συνεργασία του ΣΕΓΑΣ, μια ακόμη σημαντική διοργάνωση.


Στο κέντρο της Ελλάδας και με δυνατότητα ανάδειξης της ιστορίας, του πολιτισμού και του φυσικού κάλλους όλης της περιοχής, υποδεχόμαστε χιλιάδες δρομείς από όλη τη χώρα.


Ο Δήμος Τρικκαίων στηρίζει ενεργά μια διοργάνωση που απέδειξε ότι είναι πόλος αναφοράς για τους δρομείς και ευκαιρία ανάδειξης και του εθελοντισμού.

Σας περιμένουμε όλους και όλες, να χαρούμε τον αγώνα, να ανανεώσουμε το δρομικό κίνημα και να διαμορφώσουμε νέους όρους για τη σύνδεση αθλητισμού και τοπικών κοινωνιών.

Νίκος Σακκάς

Δήμαρχος Τρικκαίων
Πρόεδρος ΠΕΔ Θεσσαλίας

 


ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΕΓΑΣ

Οι αγώνες Run Greece είναι ένας θεσμός που έχει καθιερωθεί στη συνείδηση των δρομέων σε όλη τη χώρα. Πρόκειται για τη σειρά αγώνων που έδωσε σπουδαία ώθηση στο δρομικό κίνημα και συνέβαλε στη ραγδαία εξέλιξη του. Οι αγώνες Run Greece μπαίνουν από φέτος σε νέα εποχή! Με νέες πόλεις στο πρόγραμμα τους, νέο ύφος, μεγαλύτερη δυναμική και νέα αισθητική. Παράλληλα αναβαθμίζουν τη σύνδεση τους με την τοπική κοινωνία.

Οι αγώνες θα διατηρήσουν τη σταθερή τους σχέση με την Tοπική Aυτοδιοίκηση, που είναι βασικός μοχλός της όλης προσπάθειας και φυσικά με την ERGO ασφαλιστική, που θα συνεχίσει να αποτελεί τον μεγάλο χορηγό της διοργάνωσης.

Η προσθήκη νέων πόλεων θα δώσει έξτρα κίνητρο στους δρομείς να δοκιμάσουν νέες διαδρομές και να επισκεφθούν νέους προορισμούς.

Θέλω να ευχαριστήσω τους τεχνικούς μας, τους υπαλλήλους των ΕΑΣ και του ΣΕΓΑΣ, τους φορείς και τις αρχές των πόλεων και από καρδιάς όλους τους εθελοντές, που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ανιδιοτελώς. Θέλω να ευχαριστήσω τις τοπικές και τις Περιφερειακές αυτοδιοικήσεις, που είναι σταθεροί σύμμαχοί μας και φυσικά τον μεγάλο μας χορηγό, την ERGO, που χάρη στη συμβολή του καταφέρνουμε να υλοποιήσουμε όσα έχουμε σχεδιάσει.

Η ομοσπονδία μπαίνει σε μια νέα εποχή, όπου ο δρομέας είναι στο επίκεντρο και οι πόλεις γίνονται σημεία αναφοράς του δρομικού κινήματος.

Καλή επιτυχία σε όλους τους δρομείς, που μας κάνουν την τιμή να τρέξουν σε αυτόν τον αγώνα.

Σοφία Σακοράφα

Πρόεδρος ΣΕΓΑΣ


ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΑΣ-ΣΕΓΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

 

proedros easΟ ΣΕΓΑΣ τα τελευταία χρόνια καθιέρωσε έναν νέο αγωνιστικό θεσμό, το RUN GREECE, που δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως ηλικίας, να συμμετέχουν σε μια αθλητική γιορτή μεταδίδοντας τα μηνύματα του διαχρονικού αθλητισμού, της ευγενούς άμιλλας, του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης και του ευ αγωνίζεσθαι.

Οι αγώνες μπορεί να γίνονται στο πνεύμα της αθλητικής ιδέας αλλά στον αγώνα αυτό δίνεται ιδιαίτερη σημασία όχι μόνο στην επίδοση αλλά κυρίως στη συμμετοχή. Για το λόγο αυτό όλοι οι συμμετέχοντες στο τέλος είναι νικητές και όλοι μαζί οι Έλληνες μπορούμε να πάμε καλά και στα δύσκολα.

Το Run Greece αποτελεί μια πρώτη τάξεως ευκαιρία για όλους μας α αλλάξουμε τις καθημερινές μας συνήθειες βάζοντας τη δια βίου άθληση στη ζωή μας και πιστεύω ακράδαντα ότι στη φετινή μας διοργάνωση θα ξεπεράσουμε κάθε ρεκόρ συμμετοχών.

Θα ήταν παράλειψή μου να μην ευχαριστήσω την Περιφέρεια Θεσσαλίας που εδώ και πολλά χρόνια στηρίζει τον κλασικό αθλητισμό στη Θεσσαλία.

Ηλίας Καφφές

Πρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας