Μετά την προ ημερών απόφαση της Υγειονομικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, που δεν επιτρέπει αγώνες δρόμου με περισσότερους από 100 συμμετέχοντες και εργαζόμενους στο σύνολο κάθε διοργάνωσης εκτός Σταδίου, ο ΣΕΓΑΣ, σε συνεννόηση με τις κατά τόπους Περιφερειακές και Δημοτικές Αρχές, ανακοινώνει τη ματαίωση του συνόλου των αγώνων της σειράς Run Greece 2020 (Αλεξανδρούπολη, Πάτρα, Καστοριά, Ιωάννινα, Λάρισα, Ρόδος, Ηράκλειο).

Η ματαίωση των αγώνων της σειράς Run Greece 2020 είναι μία δυσάρεστη απόφαση, που λυπεί σύσσωμη τη δρομική κοινότητα της χώρας και όλους τους εμπλεκομένους φορείς, οι οποίοι βρίσκονταν ήδη σε ρυθμούς προετοιμασίας για τις διοργανώσεις αυτές.  Προέχει όμως και αποτελεί πρώτη προτεραιότητα όλων μας η προστασία της δημόσιας υγείας.  

O ΣΕΓΑΣ ευχαριστεί θερμά όλους όσους συνέβαλαν στην μέχρι σήμερα άριστη προετοιμασία των διοργανώσεων αυτών και ιδίως την ERGΟ Ασφαλιστική, Μεγάλο Χορηγό του Run Greece, αλλά και όλους τους χορηγούς, υποστηρικτές και θεσμικούς συνεργάτες του.

Οι δρομείς που είχαν ήδη εγγραφεί για οποιονδήποτε από τους αγώνες Run Greece για το 2020 θα λάβουν εντός των επόμενων ημερών προσωπική ενημέρωση αναφορικά με τη δυνατότητα μεταφοράς της εγγραφής τους στην αντίστοιχη διοργάνωση του 2021 ή την ακύρωσή της και την επιστροφή του ποσού της συνδρομής συμμετοχής τους.

Στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας Covid-19 και προστασίας της Δημόσιας Υγείας που έχει λάβει η Ελληνική Πολιτεία και οι αρμόδιοι Υγειονομικοί Φορείς στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο ΣΕΓΑΣ σε απόλυτη συνεργασία με τις Περιφερειακές και Δημοτικές Αρχές ανακοινώνουν την αναβολή του αγώνα Run Greece Αλεξανδρούπολη 2020, ο οποίος είχε προγραμματιστεί για την Κυριακή 06 Σεπτεμβρίου 2020 και τη διεξαγωγή του στις 27 Σεπτεμβρίου 2020 και την αναβολή του αγώνα Run Greece Λάρισα 2020, ο οποίος είχε προγραμματιστεί για την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου και τη διεξαγωγή του στις 18 Οκτωβρίου 2020.

Το σύνολο των ήδη εγγεγραμμένων δρομέων στο Run Greece Αλεξανδρούπολη και Run Greece Λάρισα 2020 θα ενημερωθούν με ξεχωριστό προσωπικό email για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί αναφορικά με τη διαχείριση της εγγραφής τους.