Χαιρετισμός του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου 


Σταθερά προσανατολισμένη σε μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις που συνδέουν ιδανικά τον αθλητισμό με τον τουρισμό, που δημιουργούν νέες εμπειρίες και δίνουν σε ντόπιους και στους επισκέπτες μας τη δυνατότητα της συμμετοχής αλλά και ενός θεάματος υψηλής ποιότητας, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνδιοργανώνει και φέτος με τον ΣΕΓΑΣ, τη μεγάλη αθλητική γιορτή "RunGreece". Άνθρωποι όλων των ηλικιών που συμμετέχουν στο δρομικό κίνημα θα τρέξουν και πάλι για τη χαρά της συμμετοχής και όχι για το έπαθλο.

Οι αγώνες RunGreece είναι μια εξαιρετική διοργάνωση, με στόχους που συνάδουν απολύτως με τον τρόπο με τον οποίο η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αντιμετωπίζει τον αθλητισμό. Μια διοργάνωση που εκτός από αθλητικό, έχει και κοινωνικό χαρακτήρα, που απευθύνεται σε όλο τον κόσμο, όλων των ηλικιών, εκπαιδεύει μικρούς και μεγάλους σε ένα καλύτερο και πιο ποιοτικό τρόπο ζωής. Παράλληλα ενεργοποιεί την τοπική κοινωνία μέσα από την συμμετοχή και τον εθελοντισμό.

Απευθύνεται επίσης στους τουρίστες φίλους του παγκόσμιου δρομικού κινήματος  για να συμμετάσχουν ενεργά, ενώ παράλληλα προβάλει το νησί διεθνώς, ως ένα τόπο, όπου οι διακοπές συνοδεύονται από πολλές διαφορετικές εμπειρίες. Η Ρόδος, με τις εξαιρετικές υποδομές που διαθέτει σε θέματα προσβασιμότητας και φιλοξενίας, αποτελεί τη ναυαρχίδα για τον συγκεκριμένο θεματικό τουρισμό. Έχει πλέον εδραιωθεί στην συνείδηση όλων, σαν ένας τόπος που διαθέτει τα προσόντα, τις δυνατότητες και την πλούσια εμπειρία σε μεγάλες διοργάνωσεις εντός της χώρας και διεθνώς.

Ευχαριστώ όλους όσοι και φέτος δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για την διοργάνωση και την επιτυχία των αγώνων. Καλώ αθλούμενους και θεατές να συμμετάσχουν και πάλι μαζικά στην εκδήλωση και με τη παρουσία τους να την αναδείξουν ως ημέρα αθλητικής γιορτής. 

Είμαι βέβαιος ότι ο πρώτος αγώνας Run Greece της Ρόδου θα είναι μια ακόμη επιτυχημένη αθλητική διοργάνωση για το νησί μας.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

Γιώργος Χατζημάρκος

 


 Χαιρετισμός Δημάρχου Ρόδου


 Με ιδιαίτερη χαρά χαιρετίζω την πολύ σημαντική διοργάνωση του “RunGreece” που για  μια ακόμα φορά θα φιλοξενηθεί στο νησί μας.
Ο Δήμος Ρόδου στηρίζει με θέρμη τέτοιου επιπέδου αθλητικά γεγονότα, με σημαντικό πολιτιστικό, ιστορικό αλλά και τουριστικό ενδιαφέρον που στοχεύουν όχι μόνο στην σωματική αλλά και στην και ψυχική ανάταση των συμμετεχόντων.
Γιατί το  “RunGreece”  δεν είναι ένα αθλητικό γεγονός μόνο. Είναι μια γιορτή του μαζικού αθλητισμού που προτρέπει μικρούς και μεγάλους να ενστερνιστούν έναν διαφορετικό τρόπο ζωής  βασισμένο στα ιδανικά «Νους υγιής εν σώματι υγιεί» «Ευ ζην» αλλά κυρίως «Ευ αγωνίζεσθαι» που αποτελεί το βασικό, θεμελιώδες στοιχείο, κάθε πραγματικής, αθλητικής συνάντησης, κάθε πραγματικής αθλητικής συμπεριφοράς. Δείχνει τους δρόμους, οι οποίοι μέσα από τους συμβολισμούς του αθλητισμού, επηρεάζουν και την ίδια την κοινωνία.
Πιστεύω ακράδαντα ότι η συνεργασία όλων των Θεσμικών και Εθελοντικών φορέων των ομάδων πολιτών αλλά και των εθελοντών, θα εξασφαλίσει μια υψηλού επιπέδου διοργάνωση, εφάμιλλη μεγάλων Εθνικών και Διεθνών αθλητικών διοργανώσεων, καθώς και υψηλό ποιοτικό επίπεδο παροχών προς τους δρομείς. Οι δρομείς θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια αξέχαστη εμπειρία συμμετοχής σε κάθε αγώνα δρόμου, και να απολαύσουν τις ιστορικές και φυσικές διαδρομές της πανέμορφης Ρόδου μας.
Ευχαριστούμε τον ΣΕΓΑΣ και τον ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΔΩΔ/ΣΟΥ για την επιλογή της Ρόδου και την εξαιρετική δουλειά που έχουν προσφέρει, την ΠΝΑΙ για την άοκνη παρουσία και στήριξη της και όλους εσάς που για άλλη μια φορά με την συμμετοχή σας, μπορείτε να γίνετε φορείς του αθλητισμού και του πολιτισμού και η ελπίδα του κόσμου μας για ένα καλύτερο μέλλον.

Ο Δήμαρχος Ρόδου

Αντώνης Καμπουράκης

 


 ΜΗΝΥΝΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΕΓΑΣ


Το RUN GREECE, ο αγωνιστικός θεσμός που ο ΣΕΓΑΣ  καθιέρωσε από το 2013 σε συνεργασία με Περιφέρειες και Δήμους σε 7 πόλεις της Ελλάδας, πλησιάζει κάθε χρόνο το μεγάλο του στόχο. Παρακινεί όλο και περισσότερους να κάνουν το τρέξιμο μέρος της καθημερινότητάς τους. Να δοκιμάσουν έναν διαφορετικό, καλύτερο τρόπο ζωής. 

Ευχαριστώ θερμά τις Περιφερειακές και Δημοτικές Αρχές των πόλεων που φιλοξενούν οτους αγώνες Run Greece για την εξαιρετική συνεργασία και την ένθερμη υποστήριξή τους.

Συγχαίρω τις Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ των περιοχών αυτών, τα Σωματεία του στίβου, τους τεχνικούς μας συμβούλους, τους εθελοντές, τους εργαζόμενους στο ΣΕΓΑΣ και την ομάδα της διοργάνωσης για τη συνεπή και συνεχή προσπάθεια τους, που αποδίδει οργανωτικά και λειτουργικά έναν άρτιο αγώνα, με την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας για όλους τους δρομείς.

Καλώ όλες και όλους σας να γίνετε μέρος της μεγάλης γιορτής αθλητισμού και πολιτισμού στην πόλη σας. Να χαρείτε τη συμμετοχή σας. Να τερματίσετε όλες και όλοι νικητές.   

Κώστας Παναγόπουλος

Πρόεδρος ΣΕΓΑΣ


ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ


Για μια ακόμη φορά η πόλη της Ρόδου θα έχει τη χαρά να συγκαταλέγεται ανάμεσα στις ελληνικές πόλεις που θα διεξαγάγουν τους αγώνες "RunGreece", την μαζική αυτή γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού.

Το "RunGreece" στοχεύει να αναδείξει την προσφορά του αθλητισμού, που είναι η σωματική ευρωστία, η ψυχική ευεξία, η διαμόρφωση αγωνιστικού πνεύματος μέσα από τη θέληση, την επιμονή, την αντοχή και την καρτερικότητα, αλλά και η μετάγγιση αξιών όπως το "ευ αγωνίζεσθαι" και ο σεβασμός των κανόνων και του αντιπάλου. Πάνω από όλα όμως, το "RunGreece" θα έιναι μια ευκαιρία για ψυχαγωγία για όλους, μικρούς και μεγάλους, σε ένα ιδανικό περιβάλλον, όπως αυτό του νησιού της Ρόδου. Του νησιού του θεού Ήλιου, με την μακραίωνη ιστορία του, τις φυσικές ομορφιές και τις υπέροχες διαδρομές του. Για αυτό και η διοργάνωση θα είναι μια ευκαιρία τουριστικής προβολής της Ρόδου, της πρωτεύουσας του Δωδεκανησιακού συμπλέγματος, τόσο σε εθνικό οαο και σε διεθνές επίπεδο.

Η Ρόδος, γενέτειρα κορυφαίων αθλητών και Ολυμπιονικών από τα αρχαία χρόνια, θα φιλοξενήσει αυτό το αθλητικό δρώμενο του "RunGreece", συνεπικουρούμεν από την Ένωση Αθλητικών Σωματείων ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Ρόδου και λοιπούς τοπικούς φορείς. Όλοι έχουν καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επιτυχή διεξαγωγή του "RunGreece" 2019. Γιατί μέσα σε όλες τις αξίες που μας διδάσκει ο αθλητισμός είναι και αυτή του εθελοντισμού.

Εύχομαι ολόθερμα η συμμετοχή να είναι μαζική και οι πολιτές να ψυχαγωγηθούν και να απολαύσουν αυτή την μοναδική εμπειρία.

Βασίλειος Δ. Ζήκας
Πρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου