ΜΗΝΥΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η διοργάνωση του 9ου αγώνα "Run Greece" στην Πάτρα, αποτελεί απόδειξη επιτυχίας του συγκεκριμένου θεσμού μαζικού αθλητισμού, ταυτόχρονα όμως και απόδειξη της ανάγκης που έχει η κοινωνία μας να συμμετέχει σε "γιορτές ζωής", όπως ο συγκεκριμένος λαϊκός αγώνας δρόμου. Άλλωστε, η δυνατότητα και χωρίς μάλιστα, η πρωτιά να είναι αυτοσκοπός, αποτελεί το μεγάλο κοινωνικό μήνυμα που εκπέμπουν εκδηλώσεις όπως η συγκεκριμένη.

Παράλληλα, το "Run Greece" της Πάτρας συνιστά μία δράση εξωστρέφειας, η οποία συνεισφέρει στην προσπάθεια που όλοι οφείλουμε να καταβάλλουμε, προκειμένου να μετατραπεί η περιοχή μας σε πανελλαδικό κέντρο, πολιτισμού και αθλητισμού, ιδιαίτερα καθώς αφορά το διοικητικό κέντρο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αποτελεί τη γενέτειρα του Ολυμπισμού και του παγκοσμίου αθλητικού κινήματος, με πολυεπίπεδες δυνατότητες στις μέρες μας.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα αποτελεί διαρκή και σταθερό αρωγό κάθε πρωτοβουλίας που διαθέτει δυναμισμό, μαζικότητα και εξωστρέφεια, στέλνοντας προς κάθε κατεύθυνση το μήνυμα της ενότητας και της συμμετοχής των πολιτών της περιοχής μας στην κοινή προσπάθεια.

Γι' αυτό... RUN Πάτρα, RUN Δυτική Ελλάδα!

Με εκτίμηση,

Νεκτάριος Αθ. Φαρμάκης

Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας

 

 

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ


Σαν Δημοτική Αρχή θεωρούμε υποχρέωση μας να διαδώσουμε πλατιά την αντίληψη της οργανωμένης πάλης από όλους τους φορείς, με σκοπό την ανατροπή της σημερινής κατάστασης στη φυσική αγωγή και τον αθλητισμό. Θεωρούμε τη συνεχή σωματική κίνηση αναπόσπαστο στοιχείο της ζωής του ανθρώπου, αφού συνδέεται με την ικανοποίηση βασικών αναγκών του. Ο αθλητισμός συμβάλει ώστε ο άνθρωπος να γίνεται ενεργητικός και δραστήριος. Η συστηματική άσκηση, η οργανωμένη σωματική δραστηριότητα ακονίζει τη σκέψη, ευνοεί τη διάθεση και τη βούληση, εξασφαλίζει τη στοιχειώδη ποιότητα ζωής για τον άνθρωπο.

Εκτιμούμε τη θετική συμβολή και την ευρύτερη αξία δράσεων όπως το "Run Greece", που βοηθούν τον άνθρωπο να ενταχθεί στην κοινωνία, να δουλεύει συλλογικά, να έχει στόχους, να αντιμετωπίζει τα προβλήματά του αγωνιστικά.

Η πολιτική που έχει εφαρμοστεί όλα αυτά τα χρόνια, με τη σταθερή υποχρηματοδότηση και υποβάθμιση των δομών του ερασιτεχνικού αθλητισμού, έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα και εμπόδια στη λειτουργία του. Η λαϊκή οικογένεια είναι υποχρεωμένη να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να αθληθεί, να περάσει δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο της.

Η δυσμενής αυτή κατάσταση για τον αθλητισμό πρέπει να ανατραπεί μέσα από την οργανωμένη συλλογική πάλη του λαϊκού κινήματος που θα στοχεύει στην κατάργηση της εμπορευματοποίησης του αθλητισμού, την αύξηση και ουσιαστική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου και τη διασφάλιση όλων των προϋποθέσεων δωρεάν άθλησης της νεολαίας και του λαού.

Η Δημοτική Αρχή έχει αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση και πιο ώριμα συνεχίζει. Το Παμπελοποννησιακό Στάδιο αποδόθηκε οριστικά στο λαό της Πάτρας για την άθλησή του. Δημιουργήθηκε η κατασκήνωση στην Πλαζ που έδωσε διέξοδο για άθληση και δημιουργία σε εκατοντάδες παιδιά λαϊκών οικογενειών. Διοργανώσαμε τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες του 2019.

Παράλληλα συνεχίζουμε στο δρόμο της διεκδίκησης απαιτώντας:
• χορήγησης δωρεάν από το κράτος όλων των προϋποθέσεων για τη φυσική αγωγή και τον αθλητισμό της νεολαίας
• υλικοτεχνική υποδομή, επιστημονική στήριξη, επαρκής κρατική χρηματοδότηση που να κατοχυρώνει το δικαίωμα στη
φυσική αγωγή και τον αθλητισμό σε κάθε του έκφραση
• κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στον αθλητισμό.

Κώστας Πελετίδης
Δήμαρχος Πατρέων

 


ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΕΓΑΣ

Είμαι πολύ υπερήφανη που ή σειρά αγώνων RUN GREECE, για 11 χρονιά εφέτος, βρίσκεται στο προσκήνιο των δρομικών αγωνισμάτων της χώρας, με την αγαστή συνεργασία της τοπικής και της Περιφερειακής αυτοδιοίκησης και του μεγάλου χορηγού της διοργάνωσης, την ERGO.

Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή που ο ΣΕΓΑΣ καταφέρνει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και τις ανάγκες της εποχής. Με οδηγό την εμπειρία σε υψηλών απαιτήσεων διοργανώσεις, η Ομοσπονδία φέρνει τους αγώνες δρόμου μαζικού χαρακτήρα στην Περιφέρεια, δίνοντας την ευκαιρία στους δρομείς να συμμετάσχουν σε αγώνες με υψηλά σταρντατς, αλλά και στις πόλεις να αποκτήσουν μια γιορτινή μορφή.

Θέλω να ευχαριστήσω τους τεχνικούς μας, τους υπαλλήλους των ΕΑΣ και του ΣΕΓΑΣ, τους φορείς και τις αρχές των πόλεων και από καρδιάς όλους τους εθελοντές, που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ανιδιοτελώς. Θέλω να ευχαριστήσω τις τοπικές και τις Περιφερειακές αυτοδιοικήσεις, που είναι σταθεροί σύμμαχοί μας και φυσικά τον μεγάλο μας χορηγό, την ERGO, που χάρη στη συμβολή του καταφέρνουμε να υλοποιήσουμε όσα έχουμε σχεδιάσει.

Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους τους δρομείς, που μας κάνουν την τιμή να τρέξουν σε αυτόν τον αγώνα.

Σοφία Σακοράφα

Πρόεδρος ΣΕΓΑΣ

 


 

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Το 2023 είναι  10ος  χρόνος που διοργανώνεται ο αγώνας “Run Greece Patras”.

Όπως κάθε χρόνο έτσι κι εφέτος οι κεντρικοί δρόμοι της Πάτρας θα μετατραπούν  σ’  ένα μεγάλο  πολύχρωμο ποτάμι από αθλητές και αθλήτριες όλων των  ηλικιών.

Ο 10ος αυτός αγώνας έχει κι ένα ιδιαίτερο μήνυμα αφού γίνεται σε συνεργασία και με τα Μέλη του Συλλόγου «ΖΩΗ ΓΛΥΚΙΑ» με αφορμή τη  10χρονη προσφορά του  στην πόλη της Πάτρας με σκοπό την ευαισθητοποίηση όλων μας σχετικά με τον Σακχαρώδη Διαβήτη.

Το δρομικό κίνημα στη χώρα μας συνεχώς αυξάνεται και βελτιώνεται. Το όφελος είναι τεράστιο. Η άθληση συμβάλλει αποδεδειγμένα στην καλή υγεία έχοντας θετική επίδραση όχι μόνο στο μυοσκελετικό και καρδιαγγειακό σύστημα, αλλά και στην ενίσχυση ψυχικών και σωματικών διεργασιών.

Με την καθιέρωση  του “Run Greece“ από το έτος 2013 θεσμοθετήθηκε με τον καλύτερο  τρόπο ένας αγώνας  που δίνει το δικαίωμα έκφρασης στον μαζικό λαϊκό αθλητισμό και στον άνθρωπο του καθημερινού στρες, της  σύγχρονης έντασης της ζωής. Μέσα από έναν πολύ καλά οργανωμένο αγώνα,  με  την υποστήριξη του Α΄ και Β΄ βαθμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (του Δήμου και της Περιφέρειας) και την εγγύηση του πλέον αρμόδιου φορέα, που δεν είναι άλλος από τον  ΣΕΓΑΣ, μεγιστοποιεί την ανταποδοτικότητα προσφέροντας πολλαπλές καλύψεις στους συμμετέχοντες. Οι καλύψεις  δεν έχουν να κάνουν μόνο με την ορθή κρίση, την ασφάλεια και την υγεία αλλά και με πλείστες άλλες παροχές για έναν ιδανικό αγώνα μέσα στην πόλη.

Είναι μια διοργάνωση που εμπεριέχει το αποκλειστικό νόημα της έκφρασης του δικαιώματος της νίκης μόνο και μόνο με τη συμμετοχή αφού είναι μια νίκη ελπίδας για έναν διαφορετικό τρόπο ζωής.

Ο αγώνας “Run Greece Patras” δίνει μια ξεχωριστή όψη προβάλλοντας την ομορφιά του κέντρου της  πόλη μας και  την ξεσηκώνει να κατακτήσει το ιδανικό του αθλητισμού δίνοντας ένα όμορφο χρώμα στην ζωή μας. 

Ο διαχρονικός αθλητισμός μέσα και από τον αγώνα του “Run Greece Πάτρας 2023“ με την πολύτιμη και απαραίτητη βοήθεια της πολιτείας και τη συμπαράσταση υπηρεσιών, εθελοντών, συλλόγων   και ιδιωτών συμβάλλει τα μέγιστα  έτσι ώστε η κοινωνία να ξεπεράσει τις δύσκολες καταστάσεις της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης μακριά από  παραμορφώσεις του αθλητικού ιδεώδους βοηθώντας τη νεολαία, και όχι μόνον, να δημιουργήσει ένα σωστό τύπο ανθρώπου που μαθαίνει να αγωνίζεται και στη ζωή για έναν καλύτερο κόσμο.

Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Δήμο μας για την υποστήριξη,  αλλά και τους  εθελοντές και τις διάφορες υπηρεσίες που κάθε χρόνο με τη συνεισφορά τους δημιουργείται αυτό το εντυπωσιακό αποτέλεσμα στον αγώνα “Run Greece“ της Πάτρας.


Νικόλαος Μπαλάσης
Πρόεδρος ΕΑΣ-ΣΕΓΑΣ Βορείου  Πελοποννήσου