ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ


ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 

Για ακόμη  μια χρονιά η Καστοριά είναι έτοιμη να δεχτεί τους αθλητές και τις αθλήτριες που θα συμμετέχουν στο «Run Greece Καστοριά», μια διοργάνωση του ΣΕΓΑΣ που πραγματοποιείται με τη στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.


 Ένα αθλητικό γεγονός που αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή τόσο οι κάτοικοι της Περιφερειακής μας Ενότητας όσο και οι επισκέπτες  της.

 

Η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας δεν θα μπορούσαν να μην σταθούν αρωγοί και συμπαραστάτες σε μια τέτοια διοργάνωση, που προάγει κορυφαίες αξίες αθλητισμού και πολιτισμού, αποτελούν μέσο συσπείρωσης και συνεργασίας των ανθρώπων, εμπνέουν στο άτομο πειθαρχία και του  υπενθυμίζουν ότι ο στόχος του δεν είναι η επίδοση με οποιοδήποτε μέσο, αλλά   η «φιλοπρωτεία» με τα αποδεκτά ηθικά μέσα.


Ως Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, ευχαριστώ θερμά τους δεκάδες εθελοντές και τους φορείς που στηρίζουν κάθε χρόνο τη διοργάνωση και προσκαλώ όλους και όλες από εσάς να γίνετε μέρος της μεγάλης αυτής αθλητικής γιορτής.

Εύχομαι  καλή επιτυχία στους διοργανωτές της εκδήλωσης και σε όλους όσους θα λάβουν μέρος εφέτος, προτρέποντας παράλληλα τους νέους να ασχολούνται όλο και περισσότερο με τον αθλητισμό. 

 

Κι ας μη ξεχνούμε πως οι νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στη ζωή μας λόγω covid-19, δημιουργούν ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη όλων μας να συνεχίσουμε να ζούμε και να συμμετέχουμε  σε δράσεις που μας γεμίζουν ελπίδα και λειτουργούν θετικά στην ψυχοσύνθεσή μας!Ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς
Δημήτριος Σαββόπουλος

 

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Η Καστοριά είναι και πάλι πανέτοιμη να υποδεχθεί μία σπουδαία αθλητική διοργάνωση, μέσα από την οποία αναδεικνύονται η ανεπιτήδευτη ομορφιά και η αυθεντική φιλοξενία της περιοχής, τα ιδεώδη του αθλητισμού, η αξία του εθελοντισμού και της συμμετοχής.

Η αθρόα προσέλευση κόσμου κάθε ηλικίας αποδεικνύει την τεράστια απήχηση και επιτυχία του συγκεκριμένου θεσμού στην πόλη μας, λόγος για τον οποίον οφείλω να
ευχαριστήσω και να συγχαρώ θερμά όλους τους εμπνευστές, τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες, διαχρονικά.
 
Εμείς από την πλευρά μας, ως Δήμος Καστοριάς, στηρίζουμε ανεπιφύλακτα δράσεις και εκδηλώσεις που έχουν ως στόχο, μεταξύ άλλων και την προβολή του τόπου μας.
 
Ας ελπίσουμε ότι οι ιδιαίτερες συνθήκες και καταστάσεις που βιώνουμε λόγω της
πανδημίας, θα μας επιτρέψουν εφέτος να ξαναζήσουμε τις μοναδικές στιγμές της
μεγάλης γιορτής του “Run Greece” στην Καστοριά.

 
  
Ο Δήμαρχος Καστοριάς
Γιάννης Κορεντσίδης
 


ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΕΓΑΣ

Είμαι πολύ υπερήφανη που ή σειρά αγώνων RUN GREECE, σηματοδοτεί την έναρξη των δρομικών αγωνισμάτων με την αγαστή συνεργασία της τοπικής και της Περιφερειακής αυτοδιοίκησης και του μεγάλου χορηγού της διοργάνωσης, την ERGO.

Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή που ο ΣΕΓΑΣ καταφέρνει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και τις ανάγκες της εποχής. Η Ομοσπονδία υλοποιώντας τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα της Πολιτείας και με οδηγό την εμπειρία, σε υψηλών απαιτήσεων διοργανώσεις, φέρνει και πάλι στο προσκήνιο τους αγώνες δρόμου μαζικού χαρακτήρα στην Περιφέρεια, δίνοντας την ευκαιρία στους δρομείς να επιστρέψουν στις αγαπημένες τους συνήθειες, αλλά και στις πόλεις να αποκτήσουν και πάλι την γιορτινή τους μορφή.

Θέλω να ευχαριστήσω τους τεχνικούς μας, τους υπαλλήλους των ΕΑΣ και του ΣΕΓΑΣ, τους φορείς και τις αρχές των πόλεων και από καρδιάς όλους τους εθελοντές, που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ανιδιοτελώς. Θέλω να ευχαριστήσω τις τοπικές και τις Περιφερειακές αυτοδιοικήσεις, που είναι σταθεροί σύμμαχοί μας και φυσικά τον μεγάλο μας χορηγό, την ERGO, που χάρη στη συμβολή του καταφέρνουμε να υλοποιήσουμε όσα έχουμε σχεδιάσει.

Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους τους δρομείς, που μας κάνουν την τιμή να τρέξουν σε αυτόν τον αγώνα, έναν από τους πρώτους αγώνες που γίνονται στην Ελλάδα, μετά την κρίση της πανδημίας.

Σοφία Σακοράφα

Πρόεδρος ΣΕΓΑΣ

 

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Αγαπητοί αθλητές και αθλήτριες,

   Το Run Greece  είναι μια σημαντική διοργάνωση για την Ελλάδα, τη Δυτική Μακεδονία και την Καστοριά, ειδικά στις μέρες που η πανδημία του κορονωϊού έχει δημιουργήσει μία βίαιη ανατροπή της καθημερινότητας μας και έχει αναστείλει πλήθος κοινωνικών δραστηριοτήτων. 

   Το Run Greece  όλα αυτά τα χρόνια έχει καταξιωθεί στη συνείδηση των πολιτών της περιοχής Καστοριάς, έχει συντελέσει στην προώθηση του αθλητισμού και επίσης στην  προβολή της περιοχής μας, όχι μόνο ως τόπου εξαιρετικής ομορφιάς και πλούσιας ιστορικής συνέχειας, αλλά και ως τόπου διεξαγωγής σημαντικών αθλητικών δραστηριοτήτων.

   Ειδικά φέτος με την παράλληλη θεσμοθέτηση του «Βυζαντινο Ημιμαραθώνιου δρόμου»  προσφέρουμε στην περιοχή, ένα ακόμη αθλητικό  γεγονός που τιμά την ιστορικότητα και την ομορφιά της Καστοριάς, της Βυζαντινής αρχόντισσας της Μακεδονίας.  Ένα γεγονός που θα  αναδείξει ακόμη περισσότερο τον παραγωγικό ρόλο του θεσμού "Run Greece" Καστοριάς, γιατί  όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν την μοναδική ευκαιρία, να πραγματοποιήσουν  μία νοερή, παράλληλη διαδρομή στην ιστορία και στο ένδοξο  Βυζαντινό παρελθόν της πόλης.  

Η φετινή εκδήλωση του "Run Greece" Καστοριάς, αποκτά μία ιδιαίτερη σημασία, μετά την ακύρωση αυτών,  των προηγουμένων ετών, λόγω της πανδημίας του κορονωϊού. Η εξασφάλιση και τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων από τους διοργανωτές και τους αγωνιζόμενους, αποτελεί προτεραιότητα για την οργανωτική επιτροπή, έτσι ώστε να  έχουμε ασφαλείς και επιτυχείς αγώνες.

     Υπό αυτό το πρίσμα η αξίες του εθελοντισμού και του υγειούς ανταγωνισμού προσλαμβάνουν στην φετινή διοργάνωση κυρίαρχη θέση. Νικητές θα είναι όλοι οι συμμετέχοντες, οι οποίοι θα έχουν την μοναδική ευκαιρία της συμμετοχής σε ένα μαζικό κοινωνικό αγώνα και  θα έχουν παράλληλα την χαρά της αγωνιστικής παρουσίας,  μέσα σε ένα φανταστικό περιβάλλον, μετά από τόσους μήνες σχετικής αγωνιστικής απραξίας. Υποδεχόμαστε με χαρά στο Run Greece" Καστοριάς, όλους τους συμμετέχοντες, από την περιοχή της Καστοριάς , της Δυτικής Μακεδονίας , αλλά και από άλλα μέρη της χώρας μας, τους ευχαριστούμε για την συμμετοχή τους και τους ευχόμαστε καλή διαμονή και καλό αγώνα.

     Εκ μέρους της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δυτικής Μακεδονίας θα ’ήθελα να εκφράσω τις Θερμές ευχαριστίες μας, σε όλους όσους στήριξαν και στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια την  σημαντική αυτή διοργάνωση. Ευχαριστίες οφείλουμε στον αείμνηστο Πρόεδρο Βασίλη Σεβαστή, τον τέως  Πρόεδρο κ. Κώστα Παναγόπουλο και το Δ.Σ του ΣΕΓΑΣ, στον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς κ. Δημήτριο Σαββόπουλο, στον Δήμαρχο Καστοριάς κ. Γιάννη Κορεντσίδη, στους χορηγούς μας, σε όλους τους συμμετέχοντες στον αγώνα, αλλά και στους πολυάριθμους εθελοντές που με την βοήθεια τους υποστηρίζουν την μεγάλη αυτή προσπάθεια και συμβάλλουν στην επιτυχία των αγώνων.

Καλή επιτυχία!

Κωνσταντίνος Αδάμ
Πρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δυτικής Μακεδονίας