ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ


ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 

 Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε στην Καστοριά για άλλη μια χρονιά τους αθλητές και τις αθλήτριες που θα συμμετάσχουν στην αθλητική διοργάνωση RUN GREECE-ΚΑΣΤΟΡΙΑ, που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ με τη στήριξητης Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάςκαι της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Η ΠΕ Καστοριάς στέκεταιπάντοτε αρωγός σε τέτοιες διοργανώσεις που προάγουν κορυφαίες αξίες αθλητισμού και πολιτισμού, διδάσκουν ήθος και συμβάλλουν στη διαμόρφωση της προσωπικότητας.Τέτοιες δράσεις όταν γίνονται σε ακριτικές περιοχές αποκτούν ξεχωριστή αξία, καθώς αποτελούν σημείο αναφοράς στην ανάπτυξη του αθλητισμού της ελληνικής περιφέρειας.

Κάθε χρόνο εκατοντάδες μικροί και μεγάλοι δρομείς γεμίζουν τους δρόμους της πόλης με ζωντάνιακαι αγάπη για τον αθλητισμό, γεγονός που αφενός μας ικανοποιεί ιδιαίτερα και αφετέρου μας υποχρεώνει να προσπαθούμε διαρκώς για το καλύτερο.

Ως Αντιπεριφερειαρχής Καστοριάς, ευχαριστώ θερμά όλους τους συμμετέχοντες αθλητές κάθε ηλικίας, τους δεκάδες εθελοντές και τους φορείς που στηρίζουν τη διοργάνωση.

Με την ελπίδα ότι το φετινό RUN GREECE στην Καστοριά θα είναι και πάλι επιτυχημένο, θέλω να ευχηθώ στους συμμετέχοντες καλή επιτυχία. Κι ας μη ξεχνούμε πως οι νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στη ζωή μας λόγωcovid-19, δημιουργούν ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη όλων μας να συνεχίσουμε να ζούμε και να δραστηριοποιούμαστε  σε πράγματα που μας γεμίζουν ελπίδα και λειτουργούν θετικά στην ψυχοσύνθεσή μας!

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς
Δημήτριος Σαββόπουλος

 

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

 Για μία ακόμη χρονιά, η Καστοριά είναι πανέτοιμη για τη διοργάνωση του “Run Greece”. Ένα σημαντικό γεγονός που αναδεικνύει, μέσα από το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον και την ανεπιτήδευτη φιλοξενία της περιοχής, τα ιδεώδη του αθλητισμού, του εθελοντισμού, της συμμετοχής.

Η μαζική συμμετοχή και η ενεργός παρουσία ανθρώπων κάθε ηλικίας αποδεικνύουν την τεράστια απήχηση και επιτυχία του συγκεκριμένου θεσμού στην πόλη μας, λόγος για τον οποίον οφείλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ θερμά όλους τους εμπνευστές, τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες, διαχρονικά.

Εμείς από την πλευρά μας, ως Δήμος Καστοριάς, στηρίζουμε ανεπιφύλακτα δράσεις και εκδηλώσεις που έχουν ως στόχο, μεταξύ άλλων και την προβολή του τόπου μας.

Ας ελπίσουμε ότι οι ιδιαίτερες συνθήκες και καταστάσεις που έχουν διαμορφωθεί και στη χώρα μας, λόγω της πρωτόγνωρης πανδημίας, θα μας επιτρέψουν να ξαναζήσουμε τις μοναδικές στιγμές της μεγάλης γιορτής του “Run Greece” στην Καστοριά.   
  
Ο Δήμαρχος Καστοριάς
Γιάννης Κορεντσίδης
 

ΜΗΝΥΝΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΕΓΑΣ


Το RUN GREECE, ο αγωνιστικός θεσμός που ο ΣΕΓΑΣ έχει καθιερώσει από το 2013 σε συνεργασία με Περιφέρειες και Δήμους σε 7 πόλεις της Ελλάδας, πλησιάζει κάθε χρόνο το μεγάλο του στόχο. Παρακινεί όλο και περισσότερους να κάνουν το τρέξιμο μέρος της καθημερινότητάς τους. Να δοκιμάσουν ένα διαφορετικό, καλύτερο τρόπο ζωής.

Ευχαριστώ θερμά τις Περιφερειακές και Δημοτικές Αρχές των πόλεων που φιλοξενούν τους αγώνες Run Greece για την εξαιρετική συνεργασία και την ένθερμη υποστήριξή τους.

Συγχαίρω τις Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ των περιοχών αυτών, τα Σωματεία του στίβου, τους τεχνικούς μας συμβούλους, τους εθελοντές, τους εργαζόμενους στο ΣΕΓΑΣ  και την ομάδα της διοργάνωσης για την συνεπή και συνεχή προσπάθεια τους, που αποδίδει οργανωτικά και λειτουργικά έναν άρτιο αγώνα, με την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας για όλους τους δρομείς. 

Καλώ όλες και όλους εσάς, να γίνετε μέρος της μεγάλης γιορτής αθλητισμού και πολιτισμού στην πόλη σας. Να χαρείτε τη συμμετοχή σας. Να τερματίσετε, όλες και όλοι, νικητές.   

Κώστας Παναγόπουλος
Πρόεδρος ΣΕΓΑΣ

 

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Αγαπητοί Αγαπητοί αθλητές και αθλήτριες,

Το RunGreeceείναι μια σημαντική διοργάνωσηγια την Ελλάδα, τη Δυτική Μακεδονία και την Καστοριά, ειδικά στις μέρες που η πανδημία του κορονωϊού έχει δημιουργήσει μία βίαιη ανατροπή της καθημερινότητας μας και έχει αναστείλει πλήθος κοινωνικών δραστηριοτήτων.

Το RunGreece  όλα αυτά τα χρόνια έχει καταξιωθεί στη συνείδηση των πολιτών της περιοχής Καστοριάς, έχει συντελέσει στην προώθηση του αθλητισμού και επίσηςστην  προβολή της περιοχής μας, όχι μόνο ως τόπου εξαιρετικής ομορφιάς και πλούσιας ιστορικής συνέχειας, αλλά και ως τόπου διεξαγωγής σημαντικών αθλητικών δραστηριοτήτων.

Ειδικά φέτος με την παράλληλη θεσμοθέτηση του «Βυζαντινού Ημιμαραθώνιου δρόμου»προσφέρουμε στην περιοχή, ένα ακόμη αθλητικό  γεγονός που τιμά την ιστορικότητα και την ομορφιά της Καστοριάς, της Βυζαντινής αρχόντισσας της Μακεδονίας.  Ένα γεγονός που θα  αναδείξει ακόμη περισσότερο τον παραγωγικό ρόλο του θεσμού "RunGreece" Καστοριάς, γιατί  όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν την μοναδική ευκαιρία, να πραγματοποιήσουν  μία νοερή, παράλληλη διαδρομή στην ιστορία και στο ένδοξο  Βυζαντινό παρελθόν της πόλης.

Η φετινή εκδήλωση του "RunGreece" Καστοριάς, αποκτά μία ιδιαίτερη σημασία, μετά την μετάθεση της αρχικής ημερομηνίας διεξαγωγής, λόγω της πανδημίας του κορονωϊού. Η εξασφάλιση και τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων από τους διοργανωτές και τους αγωνιζόμενους, αποτελεί προτεραιότητα για την οργανωτική επιτροπή, έτσι ώστε να  έχουμε ασφαλείς και επιτυχείς αγώνες.

Υπό αυτό το πρίσμα η αξίες του εθελοντισμού και του υγειούς ανταγωνισμού προσλαμβάνουν στην φετινή διοργάνωση κυρίαρχη θέση. Νικητές θα είναι όλοι οι συμμετέχοντες, οι οποίοι θα έχουν την μοναδική ευκαιρία της συμμετοχής σε ένα μαζικό κοινωνικό αγώνα και  θα έχουν παράλληλα την χαρά της αγωνιστικής παρουσίας,  μέσα σε ένα φανταστικό περιβάλλον, μετά από τόσους μήνες σχετικής αγωνιστικής απραξίας. Υποδεχόμαστε με χαρά στο RunGreece" Καστοριάς, όλους τους συμμετέχοντες, από την περιοχή της Καστοριάς , της Δυτικής Μακεδονίας , αλλά και από άλλα μέρη της χώρας μας, τους ευχαριστούμε για την συμμετοχή τους και τους ευχόμαστε καλή διαμονή και καλό αγώνα.

Εκ μέρους της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δυτικής Μακεδονίας θα ’ήθελα να εκφράσω τις Θερμές ευχαριστίες μας, σε όλους όσους στήριξαν και στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια την  σημαντική αυτή διοργάνωση. Ευχαριστίες οφείλουμε στον Πρόεδρο κ. Κώστα Παναγόπουλο και το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ, στον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς κ. Δημήτριο Σαββόπουλο, στον Δήμαρχο Καστοριάς κ. Γιάννη Κορεντσίδη, στους χορηγούς μας , σε όλους τους συμμετέχοντες στον αγώνα, αλλά και στους πολυάριθμους εθελοντές που με την βοήθεια τους υποστηρίζουν την μεγάλη αυτή προσπάθεια και συμβάλλουν στην επιτυχία των αγώνων.

Καλή επιτυχία!

Κωνσταντίνος Αδάμ
Πρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Μακεδονίας