ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ


 

ΜΗΝΥΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ  ΗΠΕΙΡΟΥ

 Για έβδομη συνεχή χρονιά υποδεχόμαστε στα Γιάννινα τον λαϊκό αγώνα δρόμου Run Greece Ιωάννινα 2019, που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ, με τη στήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου.

Μέσα από τους διαδρόμους της ιστορίας οι αγώνες αποτελούσαν για το φίλαθλο πνεύμα ένα φωτεινό σηματοδότη για μια μελλοντική εκεχειρία. Τέτοιες εκδηλώσεις μας υπενθυμίζουν πάντα την αξία της ευγενούς άμιλλας και του Ολυμπιακού Ιδεώδους που λέει ότι "Το σημαντικότερο στους  αγώνες είναι όχι η νίκη αλλά η συμμετοχή", όπως ακριβώς το σημαντικότερο πράγμα στη ζωή δεν είναι ο θρίαμβος αλλά ο αγώνας. 

Κάθε στάδιο πρέπει να είναι κυψέλη πολιτιστικής δημιουργίας και αθλητικής παιδείας. Η διάδοση των αξιών του αθλητισμού ως πολύτιμου αγαθού βελτιώνει την υγεία, δημιουργεί πνευματική και ψυχική ανάταση και προάγει την ποιότητα ζωής του ατόμου. Ζητούμενο είναι η ενθάρρυνση του κοινωνικού ρόλου των νέων, ο σεβασμός στον συναθλητή, η εκμάθηση και τήρηση κανόνων της συλλογικής ζωής, η προσπάθεια του «ευ αγωνίζεσθαι», καθώς όλα αποτελούν αξίες που καλλιεργούνται μέσα από τον αθλητισμό.

Η διάδοση των αξιών του αθλητισμού στις δύσκολες ώρες που περνάμε ως έθνος, είναι μια μοναδική ευκαιρία για να μπορέσει η πατρίδα μας, με υγιείς βάσεις πλέον να προχωρήσει και να αντιμετωπίσει τα μεγάλα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα.

Η τοπική κοινωνία έχει αγκαλιάσει το δρομικό κίνημα και τον μαζικό αθλητισμό γιατί είναι μοναδική εμπειρία η συμμετοχή σε έναν αγώνα που δίνει την ώθηση στους ανθρώπους να αγωνιστούν σε όλα πλέον τα επίπεδα.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία σ’ όλους, όσοι συμμετέχουν σ’ αυτή την όμορφη, αθλητική γιορτή και να υποσχεθώ ότι από την πλευρά της Περιφέρειας Ηπείρου θα γίνει ότι είναι εφικτό για την ευόδωση αυτού του αθλητικού γεγονότος.

Αλέξανδρος Καχριμάνης
Περιφερειάρχης Ηπείρου

ΜΗΝΥΝΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Ο Δήμος Ιωαννιτών με χαρά υποστηρίζει και "υποδέχεται" για άλλη μια χρονιά το Run Greece ΙΩΑΝΝΙΝΑ 2019.

Μια διοργάνωση που ξεκίνησε ως ένα ακόμα αθλητικό γεγονός, εξελίχθηκε σε θεσμό και πλέον αποτελεί σταθμό στους μαζικούς αγώνες μεγάλων αποστάσεων.

Σε μια εποχή όπου το δρομικό κίνημα διευρύνεται συνεχώς στην Ελλάδα και ελκύει όλο και περισσότερους φίλους, είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι τα Γιάννενα έχουν καταφέρει όχι απλά να καθιερωθούν, αλλά να ξεχωρίζουν προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες στους συμμετέχοντες.

Κερδίζουμε φίλους που έρχονται και ξαναέρχονται στον τόπο μας, όταν "ανακαλύπτουν" τα Γιάννενα. Μια πόλη με φυσικές ομορφιές, σπουδαία αθλητική, πολιτιστική και πνευματική κληρονομιά με πλούσιο παρελθόν, αλλά ταυτόχρονα μια σύγχρονη "ζωντανή" πόλη με φιλόξενους κατοίκους και νεανικό παλμό.

Είναι αισιόδοξο να βλέπεις τον ΣΕΓΑΣ και φορείς όπως ο Δήμος μαζί με δραστήρια σωματεία, συλλόγους και εθελοντές, να συμμετέχουν κάθε χρόνο με την ίδια θέληση, ακόμη περισσότερη φαντασία και ενεργητικότητά, για να δημιουργήσουν μεγάλα γεγονότα όπως το Run Greece. 

Είναι ακόμα πιο αισιόδοξο να διαπιστώνεις ότι οι Γιαννιώτες έχουμε αγκαλιάσει τους μαζικούς αγώνες δρόμου και ... τρέχουμε.

Τρέχουμε για τη συμμετοχή. Την αίσθηση ότι γινόμαστε όλοι μια μεγάλη παρέα για να διασκεδάσουμε και να νιώσουμε την ευεξία που προκαλεί η άθληση.

Τρέχουμε για τον εθελοντισμό. Τη χαρά που νοιώθουμε όταν προσφέρουμε με ανιδιοτέλεια στο κοινωνικό σύνολο.

Τρέχουμε για τις συνέργειες. Ευρηματικοί άνθρωποι, δραστήριοι σύλλογοι, φορείς, δουλεύουμε όλοι μαζί.

Τρέχουμε γιατί έχουμε ένα κοινό στόχο. Να καταστήσουμε τα Γιάννενα επίκεντρο του αθλητικού τουρισμού.

Το θέλουμε και το μπορούμε. Γιατί έχουμε την "πρώτη ύλη" που είναι ο τόπος μας, έχουμε την "κινητήρια δύναμη", που είναι οι άνθρωποί μας.

Σας καλωσορίζω στο Run Greece ΙΩΑΝΝΙΝΑ 2019 και σας εύχομαι να το απολαύσετε!

Θωμάς Κ. Μπέγκας
Δήμαρχος Ιωαννιτών

 

ΜΗΝΥΝΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΕΓΑΣ


Το RUN GREECE, ο αγωνιστικός θεσμός που ο ΣΕΓΑΣ καθιέρωσε ο ΣΕΓΑΣ από το 2013 σε συνεργασία με Περιφέρειες και Δήμους σε 7 πόλεις της Ελλάδας, πλησιάζει κάθε χρόνο το μεγάλο του στόχο. Παρακινεί όλο και περισσότερους να κάνουν το τρέξιμο μέρος της καθημερινότητάς τους. Να δοκιμάσουν έναν διαφορετικό, καλύτερο τρόπο ζωής.  

Ευχαριστώ θερμά τις Περιφερειακές και Δημοτικές Αρχές των πόλεων που φιλοξενούν τους αγώνες Run Greece για την εξαιρετική συνεργασία και την ένθερμη υποστήριξή τους.

Συγχαίρω τις Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ των περιοχών αυτών, τα Σωματεία του στίβου, τους τεχνικούς μας συμβούλους, τους εθελοντές, τους εργαζόμενους στο ΣΕΓΑΣ  και την ομάδα της διοργάνωσης για την συνεπή και συνεχή προσπάθεια τους, που αποδίδει οργανωτικά και λειτουργικά έναν άρτιο αγώνα, με την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας για όλους τους δρομείς. 

 

Καλώ όλες και όλους εσάς να γίνετε μέρος της μεγάλης γιορτής αθλητισμού και πολιτισμού στην πόλη σας. Να χαρείτε τη συμμετοχή σας. Να τερματίσετε, όλες και όλοι, νικητές.  

Κώστας Παναγόπουλος
Πρόεδρος ΣΕΓΑΣ

 

ΜΗΝΥΝΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Στις 19 Μαΐου, η καρδιά του αθλητισμού χτυπά στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, τα Ιωάννινα, και σας καλούμε όλες και όλους να τρέξουμε μαζί αναδεικνύοντας τη δυναμική που όλοι κρύβουμε μέσα μας.

Το RUN GREECE Ιωαννίνων είναι ένας αγωνιστικός θεσμός για την Ήπειρο που διοργανώνεται για 6η χρονιά από τον ΣΕΓΑΣ με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών.

Ένας θεσμός που υπηρετεί τα ιδεώδη του αθλητισμού, της ευγενούς άμιλλας και του εθελοντισμού. Σε αυτόν τον θεσμό καλούμε όλους να συμμετάσχουν τρέχοντας στην μοναδική διαδρομή των Ιωαννίνων με τις υπέροχες ομορφιές και την πλούσια ιστορία.

Ας ξεκινήσουμε τώρα έναν άλλο τρόπο ζωής και ας βάλουμε τον αθλητισμό στη ζωή μας!

Εύχομαι σε όλους τους συμμετέχοντες καλή επιτυχία και ας μη ξεχνάμε σημασία δεν έχει η θέση αλλά η Εμπειρία!

Θανάσης Χασκής
Πρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπείρου