ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ


 

ΜΗΝΥΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΗΠΕΙΡΟΥ

 Για δέκατη χρονιά υποδεχόμαστε στα Γιάννινα τον λαϊκό αγώνα δρόμου Run Greece Ιωάννινα 2023, που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ, με τη στήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου.

Μέσα από τους διαδρόμους της ιστορίας οι αγώνες αποτελούσαν για το φίλαθλο πνεύμα ένα φωτεινό σηματοδότη για μια μελλοντική εκεχειρία. Τέτοιες εκδηλώσεις μας υπενθυμίζουν πάντα την αξία της ευγενούς άμιλλας και του Ολυμπιακού Ιδεώδους που λέει ότι "Το σημαντικότερο στους  αγώνες είναι όχι η νίκη αλλά η συμμετοχή", όπως ακριβώς το σημαντικότερο πράγμα στη ζωή δεν είναι ο θρίαμβος αλλά ο αγώνας. 

Κάθε στάδιο πρέπει να είναι κυψέλη πολιτιστικής δημιουργίας και αθλητικής παιδείας. Η διάδοση των αξιών του αθλητισμού ως πολύτιμου αγαθού βελτιώνει την υγεία, δημιουργεί πνευματική και ψυχική ανάταση και προάγει την ποιότητα ζωής του ατόμου. Ζητούμενο είναι η ενθάρρυνση του κοινωνικού ρόλου των νέων, ο σεβασμός στον συναθλητή, η εκμάθηση και τήρηση κανόνων της συλλογικής ζωής, η προσπάθεια του «ευ αγωνίζεσθαι», καθώς όλα αποτελούν αξίες που καλλιεργούνται μέσα από τον αθλητισμό.

Η διάδοση των αξιών του αθλητισμού στις δύσκολες ώρες που περνάμε ως έθνος, είναι μια μοναδική ευκαιρία για να μπορέσει η πατρίδα μας, με υγιείς βάσεις πλέον να προχωρήσει και να αντιμετωπίσει τα μεγάλα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα.

Η τοπική κοινωνία έχει αγκαλιάσει το δρομικό κίνημα και τον μαζικό αθλητισμό γιατί είναι μοναδική εμπειρία η συμμετοχή σε έναν αγώνα που δίνει την ώθηση στους ανθρώπους να αγωνιστούν σε όλα πλέον τα επίπεδα.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία σ’ όλους, όσοι συμμετέχουν σ’ αυτή την όμορφη, αθλητική γιορτή και να υποσχεθώ ότι από την πλευρά της Περιφέρειας Ηπείρου θα γίνει ότι είναι εφικτό για την ευόδωση αυτού του αθλητικού γεγονότος.

Αλέξανδρος Καχριμάνης
Περιφερειάρχης Ηπείρου


ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Ο Δήμος μας υποδέχεται με χαρά το Run Greece ΙΩΑΝΝΙΝΑ 2023. Έναν μεγάλο αγώνα που η πόλη αγκάλιασε και στήριξε.

Μετά τα δύσκολα χρόνια που δημιούργησε η πανδημία καλωσορίζουμε την διοργάνωση στις γνώριμες συνθήκες και μαζί τους πολλούς φίλους της πόλης μας.

Είναι σημαντικό ότι άνθρωποι από κάθε γωνιά της χώρας έρχονται και ξανάρχονται όχι μόνο για να λάβουν μέρος στην διοργάνωση αλλά για να κάνουν το δικό τους ταξίδι στα Γιάννενα ανακαλύπτοντας κάθε φορά και κάτι από τα μυστικά της.

Κάθε τέτοια μεγάλη διοργάνωση είναι ένα μήνυμα αισιοδοξίας. Αποδεικνύει ότι η συνεργασία που έχει χτιστεί όλα αυτά τα χρόνια αποτελεί την βάση για την επιτυχία και την καθιέρωση.

Έτσι το Run Greece εξελίχθηκε σε θεσμό.

Καλωσορίζουμε τους διοργανωτές και φέτος, καλωσορίζουμε τους αθλητές, καλωσορίζουμε τους εθελοντές.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία και ευχάριστη διαμονή στην όμορφη πόλη μας.

Δημήτρης Παπαγεωργίου

Δήμαρχος Ιωαννίνων

 


ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΕΓΑΣ

Είμαι πολύ υπερήφανη που ή σειρά αγώνων RUN GREECE, για 10 χρονιά εφέτος, βρίσκεται στο προσκήνιο των δρομικών αγωνισμάτων της χώρας, με την αγαστή συνεργασία της τοπικής και της Περιφερειακής αυτοδιοίκησης και του μεγάλου χορηγού της διοργάνωσης, την ERGO.

Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή που ο ΣΕΓΑΣ καταφέρνει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και τις ανάγκες της εποχής. Με οδηγό την εμπειρία σε υψηλών απαιτήσεων διοργανώσεις, η Ομοσπονδία φέρνει τους αγώνες δρόμου μαζικού χαρακτήρα στην Περιφέρεια, δίνοντας την ευκαιρία στους δρομείς να συμμετάσχουν σε αγώνες με υψηλά σταρντατς, αλλά και στις πόλεις να αποκτήσουν μια γιορτινή μορφή.

Θέλω να ευχαριστήσω τους τεχνικούς μας, τους υπαλλήλους των ΕΑΣ και του ΣΕΓΑΣ, τους φορείς και τις αρχές των πόλεων και από καρδιάς όλους τους εθελοντές, που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ανιδιοτελώς. Θέλω να ευχαριστήσω τις τοπικές και τις Περιφερειακές αυτοδιοικήσεις, που είναι σταθεροί σύμμαχοί μας και φυσικά τον μεγάλο μας χορηγό, την ERGO, που χάρη στη συμβολή του καταφέρνουμε να υλοποιήσουμε όσα έχουμε σχεδιάσει.

Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους τους δρομείς, που μας κάνουν την τιμή να τρέξουν σε αυτόν τον αγώνα.

 

Σοφία Σακοράφα

Πρόεδρος ΣΕΓΑΣ


 ΜΗΝΥΝΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

To RUN GREECE είναι μία σπουδαία αθλητική Διοργάνωση, με σημαντικό ενδιαφέρον για την πόλη των Ιωαννίνων και την Περιφέρεια της Ηπείρου!

Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ μετά την εμπειρία των επιτυχημένων διοργανώσεων των προηγούμενων ετών, είναι έτοιμη  να διοργανώσει και την φετινή , σε συνεργασία πάντα με  την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ, το ΔΗΜΟ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ και τους εθελοντές της. Πιστεύω ειλικρινά ότι αυτή  η ευκαιρία δεν πρέπει να περάσει αναξιοποίητη από τους δρομείς, γι΄ αυτό προσκαλώ όλους και όλες να δηλώσουν συμμετοχή  στο RUN GREECE  με την καταπληκτική διαδρομή στους δρόμους της πόλης των Ιωαννίνων που εκπέμπουν μια αύρα Πολιτισμού και Ιστορίας.

Όλοι μπορούμε την ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΜΑΙΟΥ 2023 να συμμετέχουμε στον αγώνα  στρέφοντας έτσι το ενδιαφέρον μας σε δημιουργικές  δράσεις  και ασχολίες.

Σας περιμένουμε λοιπόν όλους στο RUN GREECE στα ΙΩΑΝΝΙΝΑ  να περπατήσουμε, να τρέξουμε, να εμπνεύσουμε και να νοηματοδοτήσουμε διαφορετικά την ζωή μας τοποθετώντας τον αθλητισμό σε περίοπτη  θέση!

Η συμμετοχή είναι το ΕΠΑΘΛΟ!

Ο αθλητισμός αποτελεί  μια  από τα ομορφότερες και δημιουργικότερες εκφάνσεις της ζωής μας.  

Ας το απολαύσουμε  μαζί!


Θανάσης Χασκής
Πρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπείρου