ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ


 

ΜΗΝΥΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΗΠΕΙΡΟΥ

 Για ένατη χρονιά υποδεχόμαστε στα Γιάννινα τον λαϊκό αγώνα δρόμου Run Greece Ιωάννινα 2022, που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ, με τη στήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου.

Μέσα από τους διαδρόμους της ιστορίας οι αγώνες αποτελούσαν για το φίλαθλο πνεύμα ένα φωτεινό σηματοδότη για μια μελλοντική εκεχειρία. Τέτοιες εκδηλώσεις μας υπενθυμίζουν πάντα την αξία της ευγενούς άμιλλας και του Ολυμπιακού Ιδεώδους που λέει ότι "Το σημαντικότερο στους  αγώνες είναι όχι η νίκη αλλά η συμμετοχή", όπως ακριβώς το σημαντικότερο πράγμα στη ζωή δεν είναι ο θρίαμβος αλλά ο αγώνας. 

Κάθε στάδιο πρέπει να είναι κυψέλη πολιτιστικής δημιουργίας και αθλητικής παιδείας. Η διάδοση των αξιών του αθλητισμού ως πολύτιμου αγαθού βελτιώνει την υγεία, δημιουργεί πνευματική και ψυχική ανάταση και προάγει την ποιότητα ζωής του ατόμου. Ζητούμενο είναι η ενθάρρυνση του κοινωνικού ρόλου των νέων, ο σεβασμός στον συναθλητή, η εκμάθηση και τήρηση κανόνων της συλλογικής ζωής, η προσπάθεια του «ευ αγωνίζεσθαι», καθώς όλα αποτελούν αξίες που καλλιεργούνται μέσα από τον αθλητισμό.

Η διάδοση των αξιών του αθλητισμού στις δύσκολες ώρες που περνάμε ως έθνος, είναι μια μοναδική ευκαιρία για να μπορέσει η πατρίδα μας, με υγιείς βάσεις πλέον να προχωρήσει και να αντιμετωπίσει τα μεγάλα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα.

Η τοπική κοινωνία έχει αγκαλιάσει το δρομικό κίνημα και τον μαζικό αθλητισμό γιατί είναι μοναδική εμπειρία η συμμετοχή σε έναν αγώνα που δίνει την ώθηση στους ανθρώπους να αγωνιστούν σε όλα πλέον τα επίπεδα.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία σ’ όλους, όσοι συμμετέχουν σ’ αυτή την όμορφη, αθλητική γιορτή και να υποσχεθώ ότι από την πλευρά της Περιφέρειας Ηπείρου θα γίνει ότι είναι εφικτό για την ευόδωση αυτού του αθλητικού γεγονότος.

Αλέξανδρος Καχριμάνης
Περιφερειάρχης Ηπείρου


ΜΗΝΥΝΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Ο Δήμος μας υποδέχεται με χαρά το Run Greece ΙΩΑΝΝΙΝΑ 2022. Έναν μεγάλο αγώνα που η πόλη αγκάλιασε και στήριξε.

Μέσα στην δύσκολη καθημερινότητα που δημιούργησε η πανδημία κάθε τέτοια διοργάνωση μας δίνει πραγματική ανάσα.

Με τις ιδιαίτερες υγειονομικές συνθήκες λοιπόν καλωσορίζουμε τον αγώνα και μαζί τους πολλούς φίλους της πόλης μας.

Είναι σημαντικό ότι άνθρωποι από κάθε γωνιά της χώρας έρχονται και ξανάρχονται όχι μόνο για να λάβουν μέρος στην διοργάνωση αλλά για να κάνουν το δικό τους ταξίδι στα Γιάννενα ανακαλύπτοντας κάθε φορά και κάτι από τα μυστικά της.

Κάθε τέτοια μεγάλη διοργάνωση είναι ένα μήνυμα αισιοδοξίας. Αποδεικνύει ότι η συνεργασία που έχει χτιστεί όλα αυτά τα χρόνια αποτελεί την βάση για την επιτυχία και την καθιέρωση.

Έτσι το Run Greece εξελίχθηκε σε θεσμό.

Καλωσορίζουμε τους διοργανωτές και φέτος, καλωσορίζουμε τους αθλητές, καλωσορίζουμε τους εθελοντές.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία και ευχάριστη διαμονή στην όμορφη πόλη μας.

Μωυσής Ελισάφ

Δήμαρχος Ιωαννίνων


ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΕΓΑΣ