ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η διοργάνωση του 8ου αγώνα "Run Greece" στην Πάτρα, αποτελεί απόδειξη επιτυχίας του συγκεκριμένου θεσμού μαζικού αθλητισμού, ταυτόχρονα όμως και απόδειξη της ανάγκης που έχει η κοινωνία μας να συμμετέχει σε "γιορτές ζωής", όπως ο συγκεκριμένος λαϊκός αγώνας δρόμου. Άλλωστε, η δυνατότητα και χωρίς μάλιστα, η πρωτιά να είναι αυτοσκοπός, αποτελεί το μεγάλο κοινωνικό μήνυμα που εκπέμπουν εκδηλώσεις όπως η συγκεκριμένη.

Παράλληλα, το "Run Greece" της Πάτρας συνιστά μία δράση εξωστρέφειας, η οποία συνεισφέρει στην προσπάθεια που όλοι οφείλουμε να καταβάλλουμε, προκειμένου να μετατραπεί η περιοχή μας σε πανελλαδικό κέντρο, πολιτισμού και αθλητισμού, ιδιαίτερα καθώς αφορά το διοικητικό κέντρο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αποτελεί τη γενέτειρα του Ολυμπισμού και του παγκοσμίου αθλητικού κινήματος, με πολυεπίπεδες δυνατότητες στις μέρες μας.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα αποτελεί διαρκή και σταθερό αρωγό κάθε πρωτοβουλίας που διαθέτει δυναμισμό, μαζικότητα και εξωστρέφεια, στέλνοντας προς κάθε κατεύθυνση το μήνυμα της ενότητας και της συμμετοχής των πολιτών της περιοχής μας στην κοινή προσπάθεια.

Γι' αυτό... RUN Πάτρα, RUN Δυτική Ελλάδα!

Με εκτίμηση,

Νεκτάριος Αθ. Φαρμάκης

Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας

 

 

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ

Σαν Δημοτική Αρχή θεωρούμε υποχρέωση μας να διαδώσουμε πλατιά την αντίληψη της οργανωμένης πάλης από όλους τους φορείς, με σκοπό την ανατροπή της σημερινής κατάστασης στη φυσική αγωγή και τον αθλητισμό.

Θεωρούμε τη συνεχή σωματική κίνηση αναπόσπαστο στοιχείο της ζωής του ανθρώπου, αφού συνδέεται με την ικανοποίηση βασικών αναγκών του. Ο αθλητισμός συμβάλει ώστε ο άνθρωπος να γίνεται ενεργητικός και δραστήριος. Η συστηματική άσκηση, η οργανωμένη σωματική δραστηριότητα ακονίζει τη σκέψη, ευνοεί τη διάθεση και τη βούληση, εξασφαλίζει τη στοιχειώδη ποιότητα ζωής για τον άνθρωπο.

Εκτιμούμε τη θετική συμβολή και την ευρύτερη αξία δράσεων όπως το "Run Greece", που βοηθούν τον άνθρωπο να ενταχθεί στην κοινωνία, να δουλεύει συλλογικά, να έχει στόχους, να αντιμετωπίζει τα προβλήματά του αγωνιστικά.

Η πολιτική που έχει εφαρμοστεί όλα αυτά τα χρόνια, με τη σταθερή υποχρηματοδότηση και υποβάθμιση των δομών του ερασιτεχνικού αθλητισμού, έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα και εμπόδια στη λειτουργία του. Η λαϊκή οικογένεια είναι υποχρεωμένη να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να αθληθεί, να περάσει δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο της.

Η δυσμενής αυτή κατάσταση για τον αθλητισμό πρέπει να ανατραπεί μέσα από την οργανωμένη συλλογική πάλη του λαϊκού κινήματος που θα στοχεύει στην κατάργηση της εμπορευματοποίησης του αθλητισμού, την αύξηση και ουσιαστική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου και τη διασφάλιση όλων των προϋποθέσεων δωρεάν άθλησης της νεολαίας και του λαού.

Η Δημοτική Αρχή έχει αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση και πιο ώριμα συνεχίζει. Το Παμπελοποννησιακό Στάδιο αποδόθηκε οριστικά στο λαό της Πάτρας για την άθλησή του. Δημιουργήθηκε η κατασκήνωση στην Πλαζ που έδωσε διέξοδο για άθληση και δημιουργία σε εκατοντάδες παιδιά λαϊκών οικογενειών. Διοργανώσαμε τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες του 2019.

Παράλληλα συνεχίζουμε στο δρόμο της διεκδίκησης απαιτώντας:

• χορήγησης δωρεάν από το κράτος όλων των προϋποθέσεων για τη φυσική αγωγή και τον αθλητισμό της νεολαίας

• υλικοτεχνική υποδομή, επιστημονική στήριξη, επαρκής κρατική χρηματοδότηση που να κατοχυρώνει το δικαίωμα στη φυσική αγωγή και τον αθλητισμό σε κάθε του έκφραση

• κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στον αθλητισμό. 

Κώστας Πελετίδης

Δήμαρχος Πατρέων

 

ΜΗΝΥΝΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΕΓΑΣ


Το RUN GREECE, ο αγωνιστικός θεσμός που ο ΣΕΓΑΣ  καθιέρωσε από το 2013 σε συνεργασία με Περιφέρειες και Δήμους σε 7 πόλεις της Ελλάδας, πλησιάζει κάθε χρόνο το μεγάλο του στόχο. Παρακινεί όλο και περισσότερους να κάνουν το τρέξιμο μέρος της καθημερινότητάς τους. Να δοκιμάσουν έναν διαφορετικό, καλύτερο τρόπο ζωής.

Ευχαριστώ θερμά τις Περιφερειακές και Δημοτικές Αρχές των πόλεων που φιλοξενούν τους αγώνες Run Greece για την εξαιρετική συνεργασία και την ένθερμη υποστήριξή τους.

 Συγχαίρω τις Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ των περιοχών αυτών, τα Σωματεία του στίβου, τους τεχνικούς μας συμβούλους, τους εθελοντές, τους εργαζόμενους στο ΣΕΓΑΣ και την ομάδα της διοργάνωσης για τη συνεπή και συνεχή προσπάθεια τους, που αποδίδει οργανωτικά και λειτουργικά έναν άρτιο αγώνα, με την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας για όλους τους δρομείς. 

Καλώ όλες και όλους εσάς να γίνετε μέρος της μεγάλης γιορτής αθλητισμού και πολιτισμού στην πόλη σας. Να χαρείτε τη συμμετοχή σας. Να τερματίσετε, όλες και όλοι, νικητές. 

Κώστας Παναγόπουλος

Πρόεδρος ΣΕΓΑΣ

 

 

Χαιρετισμός Προέδρου Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Βορ. Πελ/σου

Αγαπητοί Φίλοι και Φίλες,

Με την καθιέρωση του Αγώνα "Run Greece" τα επτά προηγούμενα χρόνια ως θεσμού και ως του μεγαλύτερου μόνιμου αθλητικού γεγονότος της Πάτρας σε όλα τα Αθλήματα, πιστεύουμε ότι και το 2020 πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι η Πάτρα μπορεί να προχωρήσει μέσα από συλλογικές προσπάθειες σε όλους τους τομείς.

Ο Αγώνας αυτός είναι μια διοργάνωση με θετικό απολογισμό και στον αγωνιστικό αλλά κύρια στο μαζικό αθλητισμό, δίνοντας σε όλους τους συμμετέχοντες το δικαίωμα να νιώσουν ότι νίκησαν νίκη ζωής και ελπίδας. Είναι μια διοργάνωση που προσφέρει χρώμα στην πόλη μας για κάποιες ημέρες, μεταφέρει το μήνυμα της βελτίωσης, της υγείας μέσω του αθλητισμού, ενισχύει την ιδέα του Εθελοντισμού και αναδεικνύει τη δύναμη της συνεργασίας των βασικών φορέων και θεσμών της τοπικής κοινωνίας μέσα από την επιτυχία της.

Ο Κλασσικός Αθλητισμός και πάλι, μέσα από τον Αγώνα "Run Greece", με την πολύτιμη και απαραίτητη συμπαράσταση και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, βοηθάει και υλικά την Κοινωνία μέσα στις σημερινές δύσκολες συνθήκες, αποδεικνύοντας ότι επιβιώνει σε σωστά πλαίσια, μακριά από παραμορφώσεις της Αθλητικής ιδέας και βοηθώντας τη Νεολαία να δημιουργήσει το σωστό τύπο ανθρώπου.

Ευχαριστούμε όσους βοήθησαν την προσπάθειά μας.

Βαγγέλης Τζελάτης, Πρόεδρος Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Βορ.Πελ/σου