ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΕΒΡΟΥ


Για μία ακόμη χρονιά η διοργάνωση του RUN GREECE στην Αλεξανδρούπολη, αποτελεί κορυφαίο αθλητικό γεγονός της χρονιάς για την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η συμμετοχή των πολιτών στα κοινά είναι μια μεγάλη πρόκληση για κάθε αυτοδιοικητική αρχή. Στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου έχουμε πετύχει τα τελευταία 5 χρόνια, να υποστηρίξουμε το δρομικό κίνημα και τους αγώνες εκτός σταδίου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, η Αλεξανδρούπολη να έχει καταστεί αδιαμφισβήτητα μια πόλη ιδιαίτερα φιλική για αντίστοιχες διοργανώσεις και αυτό αποτελεί έναν επιπλέον λόγο για την προσέλκυση συμμετοχών.

Run Greece και Via Egnatia Run είναι αγώνες που δείχνουν τη δυναμική και την ικανότητα μας να διοργανώνουμε αθλητικά γεγονότα υψηλού επιπέδου.

Από την πλευρά της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου που εμπλέκεται ως συν-διοργανώτρια αρχή μαζί με το ΣΕΓΑΣ και το Δήμο Αλεξανδρούπολης, θα ήθελα να διαβεβαιώσω τους συμμετέχοντες ότι θα καταστεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να στεφθεί με επιτυχία η διοργάνωση και του φετινού αγώνα Run Greece.

Ευελπιστώ στις 24 Σεπτεμβρίου οι δρόμοι της Αλεξανδρούπολης να πλημμυρίσουν από άτομα κάθε ηλικίας, έτοιμα να τρέξουν στον παιδικό αγώνα, στους αγώνες 5 και 10 χλμ., δείχνοντας ότι ο αθλητισμός είναι μέρος της καθημερινότητας, τρόπος ζωής.

Σας προσκαλώ όλους και όλες να γίνετε μέρος της μεγάλης αθλητικής γιορτής της Αλεξανδρούπολης.

Καλή Επιτυχία!

 

Δημήτρης Πέτροβιτς

Αντιπεριφερειάρχης Έβρου

 


 ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΕΧΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ


Το δρομικό κίνημα τα τελευταία χρόνια έχει κάνει αισθητή την παρουσία του σε όλη την Ελλάδα και κυρίως στην πόλη μας, καθώς το Run Greece Αλεξανδρούπολη έχει καθιερωθεί πλέον ως θεσμός, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού και την τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Βούλησή μας είναι να αξιοποιήσουμε με κάθε δυνατό και αποτελεσματικό τρόπο τη ξεχωριστή αυτή διοργάνωση και να παρακινήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας στην άθληση και την υγιεινή ζωή.

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης αρωγός και κύριος υποστηρικτής του Run Greece καλεί μικρούς και μεγάλους να συμμετάσχουν στο σπουδαίο αυτό αθλητικό γεγονός, που μπορεί να αποτελέσει αφορμή για όλους μας να αλλάξουμε συνήθειες και να καταστήσουμε τη γυμναστική, βίωμα και τρόπο ζωής.

Εύχομαι σε όλους τους δρομείς να απολαύσουν τη συμμετοχή τους με καλές επιδόσεις και χωρίς τραυματισμούς!

Γιάννης Ζαμπούκης

Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης


ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΕΓΑΣ

 

Είμαι πολύ υπερήφανη που ή σειρά αγώνων RUN GREECE, για 11 χρονιά εφέτος, βρίσκεται στο προσκήνιο των δρομικών αγωνισμάτων της χώρας, με την αγαστή συνεργασία της τοπικής και της Περιφερειακής αυτοδιοίκησης και του μεγάλου χορηγού της διοργάνωσης, την ERGO.

Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή που ο ΣΕΓΑΣ καταφέρνει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και τις ανάγκες της εποχής. Με οδηγό την εμπειρία σε υψηλών απαιτήσεων διοργανώσεις, η Ομοσπονδία φέρνει τους αγώνες δρόμου μαζικού χαρακτήρα στην Περιφέρεια, δίνοντας την ευκαιρία στους δρομείς να συμμετάσχουν σε αγώνες με υψηλά σταρντατς, αλλά και στις πόλεις να αποκτήσουν μια γιορτινή μορφή.

Θέλω να ευχαριστήσω τους τεχνικούς μας, τους υπαλλήλους των ΕΑΣ και του ΣΕΓΑΣ, τους φορείς και τις αρχές των πόλεων και από καρδιάς όλους τους εθελοντές, που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ανιδιοτελώς. Θέλω να ευχαριστήσω τις τοπικές και τις Περιφερειακές αυτοδιοικήσεις, που είναι σταθεροί σύμμαχοί μας και φυσικά τον μεγάλο μας χορηγό, την ERGO, που χάρη στη συμβολή του καταφέρνουμε να υλοποιήσουμε όσα έχουμε σχεδιάσει.

Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους τους δρομείς, που μας κάνουν την τιμή να τρέξουν σε αυτόν τον αγώνα.

Σοφία Σακοράφα

Πρόεδρος ΣΕΓΑΣ


ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ


Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αν. Μακεδονίας και Θράκης και όλα τα σωματεία της Ένωσης μας, καλωσορίζουν το RUN GREECE Αλεξανδρούπολης, το μαζικότερο αθλητικό γεγονός στην Β. Ελλάδα (εκτός Θεσσαλονίκης), με Πανελλήνιο και διεθνές χρώμα. 

Η τεράστια προβολή του αγώνα, οι πετυχημένες προηγούμενες διοργανώσεις και η αγάπη του κόσμου στο θεσμό αποτελούν εχέγγυο επιτυχίας και του φετινού αγώνα.

Το δρομικό κίνημα, που είναι ένα κομμάτι των δράσεων του ΣΕΓΑΣ και των σωματείων του, έχει αλλάξει τις συνήθειες της Ελληνικής οικογένειας, βάζοντας το βάδισμα, το τρέξιμο, την άθληση, στην καθημερινότητά της, στοχεύοντας στην καλύτερη ποιότητα ζωής.

Το σημαντικότερο ίσως σημείο του αγώνα είναι η ευκαιρία που δίνεται στα μικρά παιδιά να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο πιο φυσικό άθλημα, τον δρόμο, επιλέγοντας αρκετά από αυτά τον κλασικό αθλητισμό και ενισχύοντας τα τοπικά σωματεία.

 


Βασίλειος Ιορδανίδης

Πρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης