ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΕΒΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΕΤΡΟΒΙΤΣ για το RUN GREECE 2018


Η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου δίνει έμφαση και προωθεί τα στοιχεία εκείνα που ενώνουν τους ανθρώπους και τους λαούς, όπως είναι ο αθλητισμός. Ο αθλητισμός είναι ζήτημα παιδείας και, συνεπώς, κοινωνικό αγαθό, δικαίωμα κάθε ανθρώπου. Για αυτό και η προώθηση του είναι βασική υποχρέωση όλων μας, ειδικά των θεσμικών φορέων.

Για 5η χρονιά, στηρίζουμε έμπρακτα το Run Greece και το φιλοξενούμε στην πρωτεύουσα του Έβρου, την Αλεξανδρούπολη, την πόλη που καθίσταται πλέον γνωστή για την ανάπτυξη του δρομικού κινήματός, ιδιαίτερα με την επιτυχημένη διεξαγωγή του Ημιμαραθωνίου VIA EGNATIA RUN που διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου κάθε Μάιο.

Οι αγώνες αυτοί δείχνουν ότι στην Αλεξανδρούπολη και τον Έβρο μπορούμε να υλοποιήσουμε μεγάλα αθλητικά γεγονότα. Διαθέτουμε αθλητικό πνεύμα, αγαπάμε τον αθλητισμό. Μπορούμε, και τα έχουμε καταφέρει, να διοργανώσουμε αγώνες υψηλού επιπέδου.

Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε όλοι οι φορείς και η τοπική αυτοδιοίκηση με προγραμματισμό και στόχους, δίνοντας έμφαση σε όσα μας ενώνουν και όχι σε όσα μας χωρίζουν. Λέμε ναι στον αθλητισμό στην πιο υγιή μορφή του.

Ελάτε να χαρούμε μαζί τη συμμετοχή μας στο Run Greece Αλεξανδρούπολης, σε ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός που στόχο έχει την αλλαγή στον τρόπο ζωής, την άσκηση, τη φροντίδα της υγείας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου

Δημήτρης Πέτροβιτς

 

 


 ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΕΧΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ


Για μια ακόμη χρονιά καλωσορίζουμε τη μεγάλη αθλητική διοργάνωση Run Greece, που υπηρετεί τα ιδεώδη του αθλητισμού, της ευγενούς άμιλλας και του εθελοντισμού και που έχει καθιερωθεί πανελληνίως ως θεσμός. Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης εμπράκτως υποστηρίζει και στέκεται αρωγός σε ενέργειες που προάγουν τον αθλητισμό και τον υγιή ανταγωνισμό, τη συνεργασία και την ομαδικότητα και μας ωθούν να αλλάξουμε την καθημερινότητά μας και να υιοθετήσουμε πιο υγιείς συνήθειες.

Καλούμε λοιπόν τους συμπολίτες μας και τους επισκέπτες του δήμου μας να λάβουν μέρος στη μεγάλη αυτή γιορτή του αθλητισμού, δηλώνοντας συμμετοχή είτε στον αγώνα δρόμου είτε ως εθελοντές είτε απλά να παρακολουθήσουν τη διοργάνωση σε όλο το μήκος της διαδρομής απολαμβάνοντας ταυτόχρονα την ομορφία του παραλιακού μετώπου της Αλεξανδρούπολης. Με τη συμμετοχή μας και την παρουσία μας μπορούμε να μεταδώσουμε το μήνυμα του "ευ αγωνίζεσθαι", του εθελοντισμού και των ωφελειών της σωματικής άσκησης. 

Το Run Greece ας αποτελέσει για όλους μας το έναυσμα για ένα διαφορετικό τρόπο ζωής.

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης

Ευάγγελος Λαμπάκης

 

 


 ΜΗΝΥΝΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΕΓΑΣ


Το RUN GREECE, ο νέος αγωνιστικός θεσμός που ο ΣΕΓΑΣ έχει καθιερώσει από το 2013 σε συνεργασία με Περιφέρειες και Δήμους σε 7 πόλεις της Ελλάδας, πλησιάζει κάθε χρόνο το μεγάλο του στόχο. Παρακινεί όλο και περισσότερους να κάνουν το τρέξιμο μέρος της καθημερινότητάς τους. Να δοκιμάσουν έναν διαφορετικό, καλύτερο τρόπο ζωής. 

Ευχαριστώ θερμά τις Περιφερειακές και Δημοτικές Αρχές των πόλεων που φιλοξενούν οτους αγώνες Run Greece για την εξαιρετική συνεργασία και την ένθερμη υποστήριξή τους.

Συγχαίρω τις Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ των περιοχών αυτών, τα Σωματεία του στίβου, τους τεχνικούς μας συμβούλους, τους εθελοντές, τους εργαζόμενους στο ΣΕΓΑΣ και την ομάδα της διοργάνωσης για τη συνεπή και συνεχή προσπάθεια τους, που αποδίδει οργανωτικά και λειτουργικά έναν άρτιο αγώνα, με την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας για όλους τους δρομείς.

Καλώ όλες και όλους σας να γίνετε μέρος της μεγάλης γιορτής αθλητισμού και πολιτισμού στην πόλη σας. Να χαρείτε τη συμμετοχή σας. Να τερματίσετε όλες και όλοι νικητές.   

Κώστας Παναγόπουλος

Πρόεδρος ΣΕΓΑΣ


ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΑΝ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ


Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αν. Μακεδονίας και Θράκης και όλα τα σωματεία της Ένωσης μας, καλωσορίζουν το RUN GREECE Αλεξανδρούπολης, το μαζικότερο αθλητικό γεγονός στην Β. Ελλάδα (εκτός Θεσσαλονίκης), με Πανελλήνιο και διεθνές χρώμα. 

Η τεράστια προβολή του αγώνα, οι πετυχημένες προηγούμενες διοργανώσεις και η αγάπη του κόσμου στο θεσμό αποτελούν εχέγγυο επιτυχίας και του φετινού αγώνα.

Το δρομικό κίνημα, που είναι ένα κομμάτι των δράσεων του ΣΕΓΑΣ και των σωματείων του, έχει αλλάξει τις συνήθειες της Ελληνικής οικογένειας, βάζοντας το βάδισμα, το τρέξιμο, την άθληση, στην καθημερινότητά της, στοχεύοντας στην καλύτερη ποιότητα ζωής.

To Run Greece ισορροπεί μεταξύ αγωνιστικού και μαζικού αθλητισμού και δίνει bonus στους κορυφαίους αθλητές των 10χλμ, την ευκαιρία στους 20 καλύτερους των 5χλμ να συμμετέχουν στη γιορτή του Αυθεντικού Μαραθωνίου και φυσικά σε έναν κοινωνικό φορέα της περιοχής να βοηθηθεί οικονομικά από τον Μεγάλο Χορηγό.

Το σημαντικότερο ίσως σημείο του αγώνα είναι η ευκαιρία που δίνεται στα μικρά παιδιά να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο πιο φυσικό άθλημα, τον δρόμο, επιλέγοντας αρκετά από αυτά τον κλασικό αθλητισμό και ενισχύοντας τα τοπικά σωματεία.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ

Πρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αν. Μακεδονίας και Θράκης