ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΕΒΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΕΤΡΟΒΙΤΣ για το RUN GREECE 2019


Για μία ακόμη χρονιά η διοργάνωση του RUN GREECE στην Αλεξανδρούπολη, αποτελεί κορυφαίο αθλητικό γεγονός της χρονιάς για την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η συμμετοχή των πολιτών στα κοινά είναι μια μεγάλη πρόκληση για κάθε αυτοδιοικητική αρχή. Στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου έχουμε πετύχει τα τελευταία 5 χρόνια, να υποστηρίξουμε το δρομικό κίνημα και τους αγώνες εκτός σταδίου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, η Αλεξανδρούπολη να έχει καταστεί αδιαμφισβήτητα μια πόλη ιδιαίτερα φιλική για αντίστοιχες διοργανώσεις και αυτό αποτελεί έναν επιπλέον λόγο για την προσέλκυση συμμετοχών.

Run Greece, Via Egnatia Run και πρόσφατα το Βαλκανικό και Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάδην, είναι αγώνες που δείχνουν τη δυναμική και την ικανότητα μας να διοργανώνουμε αθλητικά γεγονότα υψηλού επιπέδου.

Από την πλευρά της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου που εμπλέκεται ως συν-διοργανώτρια αρχή μαζί με το ΣΕΓΑΣ και το Δήμο Αλεξανδρούπολης, θα ήθελα να διαβεβαιώσω τους συμμετέχοντες ότι θα καταστεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να στεφθεί με επιτυχία η διοργάνωση και του φετινού αγώνα Run Greece.

Ευελπιστώ στις 22 Σεπτεμβρίου οι δρόμοι της Αλεξανδρούπολης να πλημμυρίσουν από άτομα κάθε ηλικίας, έτοιμα να τρέξουν στον παιδικό αγώνα, στους αγώνες 5 και 10 χλμ., δείχνοντας ότι ο αθλητισμός είναι μέρος της καθημερινότητας, τρόπος ζωής.

Σας προσκαλώ όλους και όλες να γίνετε μέρος της μεγάλης αθλητικής γιορτής της Αλεξανδρούπολης.

Καλή Επιτυχία!

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου

Δημήτρης Πέτροβιτς

 


 ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΕΧΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ


Για μια ακόμη χρονιά καλωσορίζουμε τη μεγάλη αθλητική διοργάνωση Run Greece, που υπηρετεί τα ιδεώδη του αθλητισμού, της ευγενούς άμιλλας και του εθελοντισμού και που έχει καθιερωθεί πανελληνίως ως θεσμός. Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης εμπράκτως υποστηρίζει και στέκεται αρωγός σε ενέργειες που προάγουν τον αθλητισμό και τον υγιή ανταγωνισμό, τη συνεργασία και την ομαδικότητα και μας ωθούν να αλλάξουμε την καθημερινότητά μας και να υιοθετήσουμε πιο υγιείς συνήθειες.

Καλούμε λοιπόν τους συμπολίτες μας και τους επισκέπτες του δήμου μας να λάβουν μέρος στη μεγάλη αυτή γιορτή του αθλητισμού, δηλώνοντας συμμετοχή είτε στον αγώνα δρόμου είτε ως εθελοντές είτε απλά να παρακολουθήσουν τη διοργάνωση σε όλο το μήκος της διαδρομής απολαμβάνοντας ταυτόχρονα την ομορφία του παραλιακού μετώπου της Αλεξανδρούπολης. Με τη συμμετοχή μας και την παρουσία μας μπορούμε να μεταδώσουμε το μήνυμα του "ευ αγωνίζεσθαι", του εθελοντισμού και των ωφελειών της σωματικής άσκησης. 

Το Run Greece ας αποτελέσει για όλους μας το έναυσμα για ένα διαφορετικό τρόπο ζωής.

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης

 

 

 


 ΜΗΝΥΝΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΕΓΑΣ


Το RUN GREECE, ο νέος αγωνιστικός θεσμός που ο ΣΕΓΑΣ έχει καθιερώσει από το 2013 σε συνεργασία με Περιφέρειες και Δήμους σε 7 πόλεις της Ελλάδας, πλησιάζει κάθε χρόνο το μεγάλο του στόχο. Παρακινεί όλο και περισσότερους να κάνουν το τρέξιμο μέρος της καθημερινότητάς τους. Να δοκιμάσουν έναν διαφορετικό, καλύτερο τρόπο ζωής. 

Ευχαριστώ θερμά τις Περιφερειακές και Δημοτικές Αρχές των πόλεων που φιλοξενούν οτους αγώνες Run Greece για την εξαιρετική συνεργασία και την ένθερμη υποστήριξή τους.

Συγχαίρω τις Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ των περιοχών αυτών, τα Σωματεία του στίβου, τους τεχνικούς μας συμβούλους, τους εθελοντές, τους εργαζόμενους στο ΣΕΓΑΣ και την ομάδα της διοργάνωσης για τη συνεπή και συνεχή προσπάθεια τους, που αποδίδει οργανωτικά και λειτουργικά έναν άρτιο αγώνα, με την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας για όλους τους δρομείς.

Καλώ όλες και όλους σας να γίνετε μέρος της μεγάλης γιορτής αθλητισμού και πολιτισμού στην πόλη σας. Να χαρείτε τη συμμετοχή σας. Να τερματίσετε όλες και όλοι νικητές.   

Κώστας Παναγόπουλος

Πρόεδρος ΣΕΓΑΣ


ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΑΝ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ


Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αν. Μακεδονίας και Θράκης και όλα τα σωματεία της Ένωσης μας, καλωσορίζουν το RUN GREECE Αλεξανδρούπολης, το μαζικότερο αθλητικό γεγονός στην Β. Ελλάδα (εκτός Θεσσαλονίκης), με Πανελλήνιο και διεθνές χρώμα. 

Η τεράστια προβολή του αγώνα, οι πετυχημένες προηγούμενες διοργανώσεις και η αγάπη του κόσμου στο θεσμό αποτελούν εχέγγυο επιτυχίας και του φετινού αγώνα.

Το δρομικό κίνημα, που είναι ένα κομμάτι των δράσεων του ΣΕΓΑΣ και των σωματείων του, έχει αλλάξει τις συνήθειες της Ελληνικής οικογένειας, βάζοντας το βάδισμα, το τρέξιμο, την άθληση, στην καθημερινότητά της, στοχεύοντας στην καλύτερη ποιότητα ζωής.

To Run Greece ισορροπεί μεταξύ αγωνιστικού και μαζικού αθλητισμού και δίνει bonus στους κορυφαίους αθλητές των 10χλμ, την ευκαιρία στους 20 καλύτερους των 5χλμ να συμμετέχουν στη γιορτή του Αυθεντικού Μαραθωνίου και φυσικά σε έναν κοινωνικό φορέα της περιοχής να βοηθηθεί οικονομικά από τον Μεγάλο Χορηγό.

Το σημαντικότερο ίσως σημείο του αγώνα είναι η ευκαιρία που δίνεται στα μικρά παιδιά να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο πιο φυσικό άθλημα, τον δρόμο, επιλέγοντας αρκετά από αυτά τον κλασικό αθλητισμό και ενισχύοντας τα τοπικά σωματεία.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ

Πρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αν. Μακεδονίας και Θράκης