Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν τις δυνατότητές σας στη χρήση του ιστοτόπου. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Παρακαλώ πατήστε στο κουμπί παρακάτω:

Εκτύπωση

Τα Γιάννενα είναι από τις πόλεις που αγκάλιασαν τους αγώνες Run Greece από την πρώτη στιγμή. Είναι άλλωστε μια πόλη όπου ο αθλητισμός αναπτύσσεται σε όλες τις μορφές του.

Η σημερινή - μεγάλη - παρουσία δρομέων και απλών θεατών στους δρόμους της πόλης επιβεβαιώνει την παραπάνω εκτίμηση. Περίπου 3.500 δρομείς όλων των ηλικιών συμμετείχαν στους αγώνες όλων των αποστάσεων, απόλαυσαν τον καιρό (η σχετική συννεφιά βοήθησε τους δρομείς), αλλά και τα μουσικά σχήματα που ήταν σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Τα Γιάννενα είναι η τρίτη στάση του θεσμού για τη φετινή σεζόν, καθώς προηγήθηκε ο αγώνας της Λάρισας και του Ηρακλείου και θα ακολουθήσει στις 17 του μηνός η διοργάνωση της Καστοριας.

Στα 10χλμ των ανδρών νικητής ήταν ο Βασίλης Τσόλης με 34.42, ενώ στην αντίστοιχη απόσταση των γυναικών επικράτησε η Αρετή Αγγέλη με 1.02.42. Στα 5χλμ πρώτος ήταν ο Σταύρος Γκίνης μς 16.38 και στις γυναίκες η Κατερίνα Ζέρβα με 21.26.

Ο αγώνας διοργανώνεται από τον ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και με μεγάλο χορηγό την Wind. Τοπικοί χορηγοί του αγώνα είναι τα καταστήματα Public και το νερό Ζαγόρι.