Χαιρετισμός του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου 


Με μεγάλη χαρά αποδεχτήκαμε την πρόταση του ΣΕΓΑΣ για την συνδιοργάνωση του Run Greece, στο νησί της Ρόδου. Πρόταση που δηλώνει ότι η Ρόδος έχει πλέον εδραιωθεί στην συνείδηση όλων, σαν ένας τόπος που διαθέτει τα προσόντα, τις δυνατότητες και την πλούσια εμπειρία σε μεγάλες διοργανώσεις, εντός της χώρας και διεθνώς. 

Ο συγκεκριμένος θεσμός διοργανώνεται σε έξι μεγάλες περιφερειακές πόλεις, από το 2013, με εξαιρετική επιτυχία και έχει αποδείξει την ταύτισή του με το δρομικό κίνημα τα τελευταία χρόνια. Φέτος "μπαίνει στο χορό" και η Ρόδος.

Οι αγώνες Run Greece είναι μια εξαιρετική διοργάνωση, με στόχους που συνάδουν απολύτως με τον τρόπο με τον οποίο η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αντιμετωπίζει τον αθλητισμό. Μια διοργάνωση που εκτός από αθλητικό, έχει και κοινωνικό χαρακτήρα, που απευθύνεται σε όλο τον κόσμο, όλων των ηλικιών, εκπαιδεύει μικρούς και μεγάλους σε ένα καλύτερο και πιο ποιοτικό τρόπο ζωής. 

Απευθύνεται επίσης στους τουρίστες φίλους του παγκόσμιου δρομικού κινήματος  για να συμμετάσχουν ενεργά, ενώ παράλληλα προβάλει το νησί διεθνώς, ως ένα τόπο, όπου οι διακοπές συνοδεύονται από πολλές διαφορετικές εμπειρίες. 

Η Ρόδος, με τις εξαιρετικές υποδομές που διαθέτει σε θέματα προσβασιμότητας και φιλοξενίας, αποτελεί τη ναυαρχίδα για τον συγκεκριμένο θεματικό τουρισμό.

Καλώ αθλούμενους και θεατές να συμμετάσχουν μαζικά στην εκδήλωση και με τη παρουσία τους να την αναδείξουν ως ημέρα αθλητικής γιορτής. 

Είμαι βέβαιος ότι ο πρώτος αγώνας Run Greece της Ρόδου θα είναι μια ακόμη επιτυχημένη αθλητική διοργάνωση για το νησί μας.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

Γιώργος Χατζημάρκος

 


 Χαιρετισμός Δημάρχου Ρόδου


Χαιρετίζουμε τη τέλεση για πρώτη φορά στη Ρόδο του αγώνα δρόμου «Run Greece» με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Ρόδου και του ΔΟΠΑΡ. Πρόκειται για ένα αθλητικό γεγονός το οποίο έχει εδραιωθεί σαν θεσμός πανελληνίως, ακολουθώντας μια παγκόσμια τάση ραγδαίας ανάπτυξης του δρομικού κινήματος, παρακινώντας όχι μόνο τους αθλητές, αλλά κυρίως τους απλούς πολίτες και τα παιδιά να βγουν από το σπίτι τους, και να συμμετέχουν σε μια γιορτή. Οι αγώνες δίνουν ένα σημαντικό κοινωνικό μήνυμα όσον αφορά έναν πιο ενεργό τρόπο ζωής, με στόχο τη βελτίωση της σωματικής αλλά και της ψυχικής υγείας.

Η Ρόδος, με τη μεγάλη αθλητική παράδοση από την αρχαιότητα, έχει εδραιωθεί στη συνείδηση των φιλάθλου κοινού, ως ο τόπος που διαθέτει τα προσόντα και την εμπειρία για τη διεξαγωγή μεγάλων και διεθνών αθλητικών εκδηλώσεων. Πέραν από την εμπειρία και τις κατάλληλες υποδομές, διαθέτει ελκυστικές διαδρομές μοναδικής φυσικής ομορφιάς, με πλούσιο ιστορικό υπόβαθρο. Έτσι σε συνεργασία με το ΣΕΓΑΣ η Ρόδος είναι πλέον η έβδομη πόλη που θα φιλοξενήσει τους αγώνες αυτούς, ευελπιστώντας να καθιερωθεί ως ένας ετήσιος θεσμός.

Οι Ρόδιοι έχουν αποδείξει ότι αγαπούν τα αθλητικά δρώμενα, και είμαστε βέβαιοι ότι μαζί με χιλιάδες επισκέπτες του νησιού θα αγκαλιάσουν τη διοργάνωση, συμμετέχοντας ενεργά στους αγώνες των 5 και των 10 χιλιομέτρων. Προσκαλούμε λοιπόν όλους τους συμπατριώτες μας να λάβουν μέρος σε μια μεγάλη αθλητική γιορτή είτε ως συμμετέχοντες είτε ως φίλαθλοι υποστηρικτές, και ευχόμαστε σε όλους κάθε αγωνιστική επιτυχία.

Ο Δήμαρχος Ρόδου

Φώτης ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ

 


 ΜΗΝΥΝΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΕΓΑΣ


Το RUN GREECE, ο νέος αγωνιστικός θεσμός που ο ΣΕΓΑΣ έχει καθιερώσει από το 2013 σε συνεργασία με Περιφέρειες και Δήμους σε 7 πόλεις της Ελλάδας, πλησιάζει κάθε χρόνο το μεγάλο του στόχο. Παρακινεί όλο και περισσότερους να κάνουν το τρέξιμο μέρος της καθημερινότητάς τους. Να δοκιμάσουν έναν διαφορετικό, καλύτερο τρόπο ζωής. 

Ευχαριστώ θερμά τις Περιφερειακές και Δημοτικές Αρχές των πόλεων που φιλοξενούν οτους αγώνες Run Greece για την εξαιρετική συνεργασία και την ένθερμη υποστήριξή τους.

Συγχαίρω τις Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ των περιοχών αυτών, τα Σωματεία του στίβου, τους τεχνικούς μας συμβούλους, τους εθελοντές, τους εργαζόμενους στο ΣΕΓΑΣ και την ομάδα της διοργάνωσης για τη συνεπή και συνεχή προσπάθεια τους, που αποδίδει οργανωτικά και λειτουργικά έναν άρτιο αγώνα, με την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας για όλους τους δρομείς.

Καλώ όλες και όλους σας να γίνετε μέρος της μεγάλης γιορτής αθλητισμού και πολιτισμού στην πόλη σας. Να χαρείτε τη συμμετοχή σας. Να τερματίσετε όλες και όλοι νικητές.   

Κώστας Παναγόπουλος

Πρόεδρος ΣΕΓΑΣ


ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ


Οι αγώνες RUN GREECE αναδεικνύουν αξίες όπως ο εθελοντισμός, η κοινωνική προσφορά, η αλληλεγγύη, η συμμετοχή, η ευγενής άμιλλα και ο συναγωνισμός, όπως έχουν αναδειχθεί και διδαχθεί από την αρχαία Ελλάδα και φτάνουν μέχρι τις μέρες μας.

Το RUN GREECE στοχεύει πέρα από τη βελτίωση της ψυχικής και σωματικής υγείας των πολιτών, στην προαγωγή των αληθινών ανθρώπινων σχέσεων και στην προάσπιση όλων εκείνων των αξιών και των ιδανικών που καθιστούν μια κοινωνία ενεργή και ικανή να ανταπεξέλθει με αξιώσεις στη σημερινή συγκυρία.

Η Ρόδος, το μεγαλύτερο νησί της Δωδεκανήσου, με τη δική της συμβολή και Ιστορία, με τη διαρκή συνεισφορά στα δρώμενα του Κλασικού Αθλητισμού από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, εκπροσωπούμενη από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Ρόδου και τους τοπικούς κοινωνικούς φορείς, έχει καταβάλει κάθε προσπάθεια για την επιτυχία του αγώνα RUN GREECE ΡΟΔΟΣ 2017.

Εύχομαι καλή επιτυχία και η συμμετοχής σας στον αγώνα να είναι μια αξέχαστη εμπειρία.

Βασίλειος Δ. Ζήκας
Πρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου