ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ RUN GREECE ΠΑΤΡΑ

H Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και φέτος ανοίγει την "αγκαλιά" της και υποδέχεται με μεγάλη χαρά αυτή τη γιορτή αθλητισμού και πολιτισμού στο μητροπολιτικό κέντρο της Περιφέρειάς μας, στην Πάτρα.

Για μια ακόμα χρονιά η σημαντική πρωτοβουλία του ΣΕΓΑΣ, να διοργανώσει και στην Πάτρα, όπως και σε άλλες πόλεις, τους αγώνες δρόμου «Run Greece», μας παρακινεί να βγούμε όλοι στους δρόμους, να δοκιμάσουμε έναν διαφορετικό τρόπο ζωής και να συμμετέχουμε σε αυτή τη μεγάλη γιορτή.

Για εμάς είναι σημαντικός ο μαζικός αθλητισμός, στον οποίο δεν έχει καμία θέση ο ρατσισμός, η βία και η εμπορική εκμετάλλευση.

Για εμάς η ενεργός συμμετοχή της κοινωνίας και των πολιτών μας συμβάλλει στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

Ένας ακόμα λόγος που σας καλούμε να λάβετε μέρος στο «Run Greece Πάτρα», που συνδιοργανώνεται από τον ΣΕΓΑΣ, την Ε.Α.Σ. Βόρειας Πελοποννήσου, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Δήμο Πατρέων, είναι πως από τη συμμετοχή όλων των δρομέων, τα χρήματα και τις χορηγίες της διοργάνωσης, θα δοθεί ένα σημαντικό ποσό σε ίδρυμα της Πάτρας.

Σας καλώ, λοιπόν, να συνδράμουμε όλοι σε αυτή το σκοπό.

Χαρείτε τον αγώνα, χαρείτει την πόλη μας, χαρείτε την Περιφέρειά μας και τις ομορφίες της.

Απόστολος Κατσιφάρας

Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας

 

  

ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΣΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ RUN GREECE ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ 

Θεωρούμε τη συνεχή σωματική κίνηση αναπόσπαστο στοιχείο της ζωής του ανθρώπου, αφού συνδέεται με την ικανοποίηση βασικών αναγκών του.

Η οργάνωση και η διαμόρφωση όρων και προϋποθέσεων με συστηματικό και επιστημονικό τρόπο της ενασχόλησής του με τη σωματική κίνηση και τη φυσική αγωγή, εξασφαλίζει τη στοιχειώδη ποιότητα ζωής για τον άνθρωπο.

Δυστυχώς, στη διαμορφωμένη σημερινή κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα, η συστηματική ενασχόληση με τη φυσική αγωγή, αποτελεί πολυτέλεια και ‘άπιαστο όνειρο’ για τα λαϊκά στρώματα και ιδιαίτερα για τη νεολαία.

Το κοινωνικό-οικονομικό σύστημα που ζούμε, θεωρεί ‘κόστος’ την πρόσβαση του λαού και της νεολαίας σε σύγχρονες και οργανωμένες αθλητικές υποδομές με την υποστήριξη επιστημονικού δυναμικού εκεί που μορφώνεται, που δουλεύει και κατοικεί ο λαός μας.

Η πολιτική της κυβέρνησης, της ευρωπαϊκής ένωσης και των πολιτικών τους εκπροσώπων, υπηρετούν  αυτή την κατεύθυνση-αντίληψη.

Ευνοείται με ποικίλους τρόπους, η διείσδυση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, με στόχο την απόσπαση κέρδους και άλλων σκοπιμοτήτων. Την ίδια στιγμή, υποβαθμίζεται η κρατική παρέμβαση, μειώνεται η οικονομική επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό - σε όλα τα επίπεδα - δημιουργώντας συνθήκες ασφυξίας και στους φορείς των ‘αγωνιστικών αθλημάτων’ και στην τοπική διοίκηση, που μπορεί να παίξει ένα θετικό ρόλο στην ανάπτυξη του μαζικού-λαϊκού αθλητισμού, ενώ επιπλέον μειώνουν  και τον χρόνο της φυσικής αγωγής στα σχολεία.  

Συμμετέχουμε στην πρωτοβουλία του ΣΕΓΑΣ - σαν συνδιοργανωτές - γιατί θεωρούμε υποχρέωσή μας να διαδώσουμε πλατιά την αντίληψη της οργανωμένης πάλης από όλους τους φορείς, με σκοπό την ανατροπή της απαράδεκτης σημερινής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στη φυσική αγωγή και στον αθλητισμό, εκτιμώντας τη θετική συμβολή και  την ευρύτερη αξία τους, οι οποίες βοηθούν τον άνθρωπο να ενταχθεί στην κοινωνία, να δουλεύει συλλογικά, να έχει στόχους, να αντιμετωπίζει τα προβλήματά του αγωνιστικά.

Επιγραμματικά- συνοπτικά, στη φιλοσοφία της δημοτικής αρχής είναι η διεκδίκηση :

• χορήγησης δωρεάν από το κράτος όλων των προϋποθέσεων για τη φυσική αγωγή και τον αθλητισμό της νεολαίας

• υλικοτεχνική υποδομή, επιστημονική στήριξη, επαρκής κρατική χρηματοδότηση που να κατοχυρώνει το δικαίωμα στη φυσική αγωγή και τον αθλητισμό σε κάθε του έκφραση

• κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας. 

Κώστας Πελετίδης

Δήμαρχος Πατρέων

 

 

ΜΗΝΥΝΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΕΓΑΣ


Το RUN GREECE, ο νέος αγωνιστικός θεσμός που ο ΣΕΓΑΣ έχει καθιερώσει από το 2013 σε συνεργασία με Περιφέρειες και Δήμους σε 7 πόλεις της Ελλάδας, πλησιάζει κάθε χρόνο το μεγάλο του στόχο. Παρακινεί όλο και περισσότερους να κάνουν το τρέξιμο μέρος της καθημερινότητάς τους. Να δοκιμάσουν έναν διαφορετικό, καλύτερο τρόπο ζωής.

Ευχαριστώ θερμά τις Περιφερειακές και Δημοτικές Αρχές των πόλεων που φιλοξενούν τους αγώνες Run Greece για την εξαιρετική συνεργασία και την ένθερμη υποστήριξή τους.

 

Συγχαίρω τις Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ των περιοχών αυτών, τα Σωματεία του στίβου, τους τεχνικούς μας συμβούλους, τους εθελοντές, τους εργαζόμενους στο ΣΕΓΑΣ και την ομάδα της διοργάνωσης για τη συνεπή και συνεχή προσπάθεια τους, που αποδίδει οργανωτικά και λειτουργικά έναν άρτιο αγώνα, με την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας για όλους τους δρομείς. 

Καλώ όλες και όλους εσάς να γίνετε μέρος της μεγάλης γιορτής αθλητισμού και πολιτισμού στην πόλη σας. Να χαρείτε τη συμμετοχή σας. Να τερματίσετε, όλες και όλοι, νικητές. 

Κώστας Παναγόπουλος

Πρόεδρος ΣΕΓΑΣ

 

 

Χαιρετισμός Προέδρου Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Βορ. Πελ/σου

Αγαπητοί Φίλοι και Φίλες,

Με όποια ιδιότητα και από οποιαδήποτε οπτική γωνία κι αν βλέπετε το αγωνιστικό δρώμενο "Run Greece", που για πέμπτη χρονιά πραγματοποιείται στη χώρα μας και που μια από τις 7 διοργανώσεις του γίνεται στην Πάτρα, είναι βέβαιο ότι θα το δείτε θετικά.

Είναι διοργάνωση που θα προσφέρει θετικό απολογισμό και στον αγωνιστικό αλλά κύρια στο μαζικό αθλητισμό δίνοντας σε όλους τους συμμετέχοντες το δικαίωμα να νιώσουν ότι νίκησαν νίκη ζωής και ελπίδας.

Είναι μια διοργάνωση που υπόσχεται στο άμεσο μέλλον και την άνοδο του αθλητικού τουρισμού της περιοχής καθιερώνοντας ως θεσμό ένα σοβαρό αθλητικό γεγνός στην πόλη μας.

Επίσης προσφέρει χρώμα στην πόλη μας για κάποιες ημέρες, μεταφέρει το μήνυμα της βελτίωσης της υγείας μέσω του αθλητισμού, ενισχύει την ιδέα του Εθελοντισμού και αναδεικνύει τη δύναμη της συνεργασίας των βασικών φορέων και θεσμών της τοπικής κοινωνίας μέσα από την επιτυχία της.

Ο Κλασσικός Αθλητισμός και πάλι είναι έτοιμος να δείξει ότι επιβιώνει σε σωστά πλαίσια, μακριά από φανατισμούς και άλλες παραμορφώσεις της Αθλητικής ιδέας, βοηθώντας τον Πολιτισμό και την Κοινωνία, ιδιαίτερα μέσα στις σημερινές δύσκολες για όλους μας συνθήκες.

Ευχαριστούμε όσους βοήθησαν την προσπάθειά μας.

Βαγγέλης Τζελάτης, Πρόεδρος Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Βορ.Πελ/σου