ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΡΙΦ. ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΒΡΟΥ


Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης - Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, στέκεται αρωγός στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού για την πόλη της Αλεξανδρούπολης και την Ελλάδα, το Run Greece. 

Με κοινή προσπάθεια, φέραμε τους συμπολίτες μας σε επαφή με το δρομικό κίνημα, τους μυήσαμε σε ένα διαφορετικό τρόπο ζωής και θεσμοθετήσαμε σπουδαία αθλητικά γεγονότα, όπως το VIA EGNATIA RUN, και συνδιοργανώνουμε το RUN GREECE.

Ο αθλητισμός είναι ζήτημα παιδείας και, συνεπώς, κοινωνικό αγαθό, δικαίωμα κάθε ανθρώπου. Για αυτό και η προώθηση του είναι βασική υποχρέωση όλων μας, ειδικά των θεσμικών φορέων. Ο αθλητσιμός ενώνει του λαούς και αποτελεί μια από τις πλέον πολύτιμες παγκόσμιες και διαχρονικές αξίες, συμβάλλοντας στην πολύπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των λαών και κυρίως της νεολαίας.

Η Περιφέρειά μας, με συνεχή παρουσία στα αθλητικά δρώμενα και πολλαπλές διακρίσεις σε ατομικά και ομαδικά αθλήματα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, συμμετέχει ενεργά και ουσιαστικά στο Run Greece Αλεξανδρούπολης 2017, δίνοντας έμφαση σε όσα μας ενώνουν και υποστηρίζοντας τον αθλητισμό στην πιο υγιή μορφή του!

Αντιπεριφερειάρχης Έβρου

Δημήτρης Πέτροβιτς

 

 


 ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΕΧΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ


Για μια ακόμη χρονιά καλωσορίζουμε τη μεγάλη αθλητική διοργάνωση Run Greece, που υπηρετεί τα ιδεώδη του αθλητισμού, της ευγενούς άμιλλας και του εθελοντισμού και που έχει καθιερωθεί πανελληνίως ως θεσμός. Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης εμπράκτως υποστηρίζει και στέκεται αρωγός σε ενέργειες που προάγουν τον αθλητισμό και τον υγιή ανταγωνισμό, τη συνεργασία και την ομαδικότητα και μας ωθούν να αλλάξουμε την καθημερινότητά μας και να υιοθετήσουμε πιο υγιείς συνήθειες.

Καλούμε λοιπόν τους συμπολίτες μας και τους επισκέπτες του δήμου μας να λάβουν μέρος στη μεγάλη αυτή γιορτή του αθλητισμού, δηλώνοντας συμμετοχή είτε στον αγώνα δρόμου είτε ως εθελοντές είτε απλά να παρακολουθήσουν τη διοργάνωση σε όλο το μήκος της διαδρομής απολαμβάνοντας ταυτόχρονα την ομορφία του παραλιακού μετώπου της Αλεξανδρούπολης. Με τη συμμετοχή μας και την παρουσία μας μπορούμε να μεταδώσουμε το μήνυμα του "ευ αγωνίζεσθαι", του εθελοντισμού και των ωφελειών της σωματικής άσκησης. 

Το Run Greece ας αποτελέσει για όλους μας το έναυσμα για ένα διαφορετικό τρόπο ζωής.

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης

Ευάγγελος Λαμπάκης

 

 


 ΜΗΝΥΝΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΕΓΑΣ


Το RUN GREECE, ο νέος αγωνιστικός θεσμός που ο ΣΕΓΑΣ έχει καθιερώσει από το 2013 σε συνεργασία με Περιφέρειες και Δήμους σε 7 πόλεις της Ελλάδας, πλησιάζει κάθε χρόνο το μεγάλο του στόχο. Παρακινεί όλο και περισσότερους να κάνουν το τρέξιμο μέρος της καθημερινότητάς τους. Να δοκιμάσουν έναν διαφορετικό, καλύτερο τρόπο ζωής. 

Ευχαριστώ θερμά τις Περιφερειακές και Δημοτικές Αρχές των πόλεων που φιλοξενούν οτους αγώνες Run Greece για την εξαιρετική συνεργασία και την ένθερμη υποστήριξή τους.

Συγχαίρω τις Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ των περιοχών αυτών, τα Σωματεία του στίβου, τους τεχνικούς μας συμβούλους, τους εθελοντές, τους εργαζόμενους στο ΣΕΓΑΣ και την ομάδα της διοργάνωσης για τη συνεπή και συνεχή προσπάθεια τους, που αποδίδει οργανωτικά και λειτουργικά έναν άρτιο αγώνα, με την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας για όλους τους δρομείς.

Καλώ όλες και όλους σας να γίνετε μέρος της μεγάλης γιορτής αθλητισμού και πολιτισμού στην πόλη σας. Να χαρείτε τη συμμετοχή σας. Να τερματίσετε όλες και όλοι νικητές.   

Κώστας Παναγόπουλος

Πρόεδρος ΣΕΓΑΣ


ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΑΝ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ


Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αν. Μακεδονίας και Θράκης και όλα τα σωματεία της Ένωσης μας, καλωσορίζουν το RUN GREECE Αλεξανδρούπολης, το μαζικότερο αθλητικό γεγονός στην Β. Ελλάδα (εκτός Θεσσαλονίκης), με Πανελλήνιο και διεθνές χρώμα. 

Η τεράστια προβολή του αγώνα, οι πετυχημένες προηγούμενες διοργανώσεις και η αγάπη του κόσμου στο θεσμό αποτελούν εχέγγυο επιτυχίας και του φετινού αγώνα.

Το δρομικό κίνημα, που είναι ένα κομμάτι των δράσεων του ΣΕΓΑΣ και των σωματείων του, έχει αλλάξει τις συνήθειες της Ελληνικής οικογένειας, βάζοντας το βάδισμα, το τρέξιμο, την άθληση, στην καθημερινότητά της, στοχεύοντας στην καλύτερη ποιότητα ζωής.

To Run Greece ισορροπεί μεταξύ αγωνιστικού και μαζικού αθλητισμού και δίνει bonus στους κορυφαίους αθλητές των 10χλλμ, την ευκαιρία στους 20 καλύτερους των 5χλμ να συμμετέχουν στη γιορτή του Αυθεντικού Μαραθωνίου και φυσικά σε έναν κοινωνικό φορέα της περιοχής να βοηθηθεί οικονομικά από τον Μεγάλο Χορηγό.

Το σημαντικότερο ίσως σημείο του αγώνα είναι η ευκαιρία που δίνεται στα μικρά παιδιά να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο πιο φυσικό άθλημα, τον δρόμο, επιλέγοντας αρκετά από αυτά τον κλασικό αθλητισμό και ενισχύοντας τα τοπικά σωματεία.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ

Πρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αν. Μακεδονίας και Θράκης